Mizeria din PDL a scos la suprafaţă rahaţi gen Stănişoară

Prăpădindu-se de râs, un gentleman mi-a strecurat, printre sughiţuri, că mucalitul Radu Berceanu trânteşte o vorbă neaoşă atunci când se referă la PDL: „Acum se vede cum ies căcaţii la suprafaţă”. Este o maximă oltenească, reflectând perfect fuga fostului vicepreşedinte PDL, Mihai Stănişoară, la peneleul „binomului toxic Antonescu – Ponta”. Şi tot o remarcă oltenească exprimă plastic acţiunea cuiva care o face lată: „Parc-ar avea rahat în loc de creier!”.

Indiferent de motivele care l-au împins pe Stănişoară să se strecoare ca un guzgan din barca PDL în şalupa PNL, rămâne o situaţie de fond ce umileşte toată suflarea României: mizeria din ţeasta politicienilor, ipocrizia aleşilor, trădarea parlamentarilor faţă de alegători şi ticăloşia fără margini a liderilor de partid.

Unii vor spune, cu argumente berechet, că pe Mihai Stănişoară l-a împins în braţele lui Antonescu, în primul rând, frica de puşcărie. După arestarea celui mai tare afacerist mehedinţean, Constantin Bădescu – interfaţă a ilegalităţilor comise de familia ex-şefului PDL Mehedinţi -, procurorii DIICOT au strâns destule dovezi cât să debarce la vila lui Stănişoară de pe malul Dunării şi să-l aresteze. Iar dosarul cu traficul ilegal de motorină de pe vremea embargoului cu sârbii s-ar fi rumenit, între timp, şi ar cam trebui scos din cuptorul DNA.

Alţii vor actualiza bătălia din PDL pentru şefia partidului preşedintelui Traian Băsescu. Vor arăta că Mihai Stănişoară l-a trădat direct pe Vasile Blaga, pe reţeta Frunzăverde. Practic, Pisica Blondă va avea un cal bun de bătaie la adresa Buldogului, în lupta din 23 martie pentru şefia PDL. „Vasile, eşti incapabil să ţii unit partidul. Vrei, de fapt, un FSN. Ieşi afară, javră ordinară!”, vor fi temele de luptă.

Cât priveşte motivul invocat de Mihai Stănişoară în conferinţa de presă în care noul său şef, Crin Antonescu, s-a enervat cumplit pe ziarişti, rămâne o golănie atât de ieftină, că nici măcar nu trebuie comentată.

Desigur, vor fi aruncate în media şi alte ipoteze, în încercarea de a explica inexplicabilul. De ce inexplicabil? Pentru că istoria este cristal pur, iar faptele lui Mihai Stănişoară şi, mai ales, vorbele sale din trecutul nu prea îndepărtat rămân în memoria colectivă. Sunt antologice: „Ponta – Antonescu este binomul toxic”, „Nu voi pleca din PDL”, „Nu putem avea în fruntea ţării un preşedinte şi un premier ale căror minciuni riscă destabilizarea situaţiei externe a României”, „USL a adus ţara într-un Triunghi al Bermudelor”, „Crin Antonescu îşi elimină şi îşi şantajează adversarii puternici din PNL, invocând motive puerile. Ca liberal şi ca om cu scaun la cap, nu poţi să îţi dai acordul pentru acceptarea în partidul tău a unor persoane dubioase, care pătează imaginea formaţiunii de fiecare data când deschid gura”.

Avea dreptate actualul ex-pedelist: nu poţi aduce într-un partid mizerabili, ticăloşi şi infractori. Din nefericire pentru PNL, Antonescu nu l-a ascultat pe Stănişoară şi a introdus rahatul PDL în prezidiul liberal.

Când trecutul te ajunge din urmă, te păleşte în cap de nu te mai ridici. Pe Mihai Stănişoară nu trecutul îl va ajunge din urmă, ci mâna lungă a Marinarului, care nu iartă şi nu uită. Este greu de crezut că Stănişoară a cerut încuviinţarea lui Băsescu înainte de a trece la PNL, deşi, prin trădarea sa, Mihai i-a făcut un serviciu imens Elenei, protejata preşedintelui.

Desigur, în mocirla politicului românesc totul este posibil, inclusiv ca Stănişoară să fie arestat în viitorul apropiat – chiar dacă, de ieri, a trecut sub protecţia „binomului toxic Ponta – Antonescu”.

Editorial publicat în PUTEREA

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: