JUDECĂTOARELE CORUPTE. Cine sunt Veronica şi Antoaneta, părtaşele arestatelor Antonela Costache şi Viorica Dinu

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost filate, ascultate şi interceptate de anchetatori pe oriunde le-au purtat paşii. Procurorii anticorupţie arată că magistraţii Antonela Costache şi Viorica Dinu sunt implicate într-o reţea de compromitere a actului de justiţie. Dovezile sunt concludente, iar arestarea lor pentru 29 de zile vorbeşte de la sine. Din convorbirile celor două femei se vede foarte clar că nu se tem de nimic, că se consideră mai presus de lege şi că se comportă de parcă ar fi avut spatele asigurat. În interceptările ambientale ale procurorilor, judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu fac referire la două prenume de magistraţi: Veronica şi Antoaneta.

JUDECĂTOARELE CORUPTE. Cine sunt Veronica şi Antoaneta, părtaşele arestatelor Antonela Costache şi Viorica Dinu

Corupţia blondă se lăfăie în fotoliul de magistrat român

În datele furnizate de site-ul Curţii de Apel Bucureşti am găsit următorii judecători cu prenumele respective:

Secţia I penală

Cîrstoiu Veronica

Găină Carmen Veronica 

Nedelcu Antoaneta

Secţia a VI-a civilă

Dănăilă Veronica Magdalena

Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflictele de muncă şi asigurări sociale

Scrob Bianca-Antoaneta

Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal

Năstasie Veronica

Nu înseamnă că judecătorii enumeraţi mai sus sunt şi vinovaţi de fapte de corupţie. Dar, cu siguranţă, magistraţii care poartă prenumele de Veronica şi Antoaneta nu vor mai avea somn liniştit.

Redăm mai jos pasaje din convorbirile celor două judecătoare corupte, Antonela Costache şi Viorica Dinu, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită.

Două judecătoare pe un balansoar

Procurorii anticorupţie arată, în referatul prin care au cerut instanţei arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, că dintr-o convorbire purtată de cele două magistrate în mediul ambiental, la 19 decembrie 2012, rezultă “elemente probatorii insurmontabile privitoare la implicarea acestora în săvârşirea unor fapte de corupţie având caracter repetitiv şi care au dezvăluit tabloul unei conivenţe anterioare dintre sus-numitele în privinţa exercitării unor acţiuni concertate de alterare a actului de înfăptuire a justiţiei prin manopere de cumpărare şi, respectiv, traficare a influenţei asupra unor colegi de-ai lor, judecători la Curtea de Apel Bucureşti şi în schimbul unor foloase de ordinul zecilor de mii de euro”.

Judecătoarele se duelează în haine de blană

JUDECĂTOARELE CORUPTE. Cine sunt Veronica şi Antoaneta, părtaşele arestatelor Antonela Costache şi Viorica Dinu

Când vorbim de judecători nimic nu mai pare imaculat

Astfel, Viorica Dinu a remarcat cât de frumoasă era haina pe care o purta Antonela Costache, aceasta precizând că a costat “o mie şi patru sute de euro”. La rândul său, Viorica Dinu i-a spus că are şi ea o haină de blană pe care a dat “trei mii cinci sute”, menţionând: “N-am îmbrăcat-o niciodată…, deoarece e mare, e grea!”.

Soluţia definivă salvează turma infracţională

Din discuţia purtată în mediul ambiental la 19 decembrie 2012 a rezultat că judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache erau interesate să obţină, prin trafic de influenţă, pronunţarea de către Curtea de Apel Bucureşti a unor hotărâri părtinitoare în trei dosare penale.

Într-unul dintre aceste dosare, care avea ca obiect o contestaţie în anulare şi se judeca la data de 19 decembrie 2012, Antonela Costache arăta:

“Dacă se admite contestaţia, se desfiinţează decizia din recurs. Poate delibera în … se poate termina la C.A.B., judecând recursul…”.

Despre acelaşi dosar, Viorica Dinu specifica:

“Păi, da, mă, că e definitivă soluţia …ei (n.n. judecătorii din complet) au admis, în principiu … […] … îi pune liberi. Aia e!”.

Acelaşi raţionament a fost împărtăşit şi de Antonela Costache, care a menţionat:

“Asta-i consecinţa, măi!”, după care a adăugat “…păi, da noi vorbim de contestaţie în anulare, da? Se desfiinţează, aşa se face, nu? Şi-l pune în libertate, asta-i consecinţa. Şi este motiv de admitere pentru că nu a fost citată! Nu a fost citată aia, partea asta civilă. MOBIUS, cum naiba îl cheamă”.

Antoaneta şi Veronica joacă în reţeaua coruptă

Referitor la modalitatea în care se procedase pentru traficarea influenţei în acel dosar, Antonela Costache o întreba pe Viorica Dinu:

“Da’ tu la cine te-ai dus, la Antoaneta, pentru ăsta?”.

Viorica Dinu i-a răspuns afirmativ, precizând:

“…da’ a fost aşa: vorbim cu Veronica, ca să intre invers”.

Despre aceeaşi cauză, Antonela Costache preciza: “Mai multe societăţi n-au fost citate şi dosaru’ ăsta fără completu’ ăsta şi mai sunt şi la alte complete cu care nu poţi să vorbeşti, da’ poate… Pentru că acuma, deci, cu asta, cu Veronica, a rămas că dă banii!”.

Viorica Dinu şi-a exprimat părerea în acelaşi sens, menţionând:

“Păi, da! Şi să încerce să le convingă!”.

Din aceeaşi discuţie a mai reieşit faptul că Viorica Dinu şi-a traficat influenţa şi anterior pentru soluţionarea favorabilă a acestui dosar, spunând că i s-a promis că instanţa se va pronunţa în acea cauză chiar în 19 decembrie 2012, când avea termen de judecată, sens în care a specificat:

“Pronunţarea. N-a zis aşa? …Aşa ar fi trebuit, că doar aşa ne-am înţeles!”.

Procurorii arată că existenţa unei asemenea promisiuni era cunoscută şi de Antonela Costache, Viorica Dinu continuând dialogul menţionând:

“«Cât vrei mă?! Că, ştii, că aşa vorbisem»”.

La Secţia I Penal sunt doua Veronici şi o Antoanetă

Al doilea dosar aflat în atenţia celor două judecătoare pentru a fi soluţionat favorabil prin traficarea influenţei Vioricăi Dinu asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti era cel privitor la “STROE”, au mai notat procurorii în documentul citat.

Cel de-al treilea dosar la care judecătoarele s-au referit “în termeni având aceeaşi conotaţie ca şi în cazul dosarului anterior”, îl privea pe “GUSTI”.

În acest sens, Costache a specificat:

“GUSTI! GUSTI nu ştie cum, în dosaru’ cu Plieştiu’. Şaptezeci şi doi”, “în…ăla cu STROE… în primu’ de la secţia a întâia! Vezi ce zice şi eu…”.

Din precizările făcute de cele două judecătoare în timpul discuţiei a rezultat că dosarul lui “GUSTI” fusese înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală şi avea termen de judecată la 20 decembrie 2012, iar dosarul lui “STROE” fusese repartizat la Secţia I penală a aceleiaşi instanţe, având termen la 21 decembrie 2012.

Pe fondul discuţiei, Costache şi Dinu au specificat numele unora dintre magistraţii care urmau să judece cele două cauze, făcând aprecieri cu privire la vulnerabilitatea la corupere a unora dintre ei, potrivit procurorilor.

Din cauza DNA se trafică foarte greu

Despre un alt judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, al cărui nume, de asemenea, nu l-au particularizat, Viorica Dinu a menţionat că nu mai poate conta pe el o perioadă de timp, întrucât este speriat, în condiţiile în care a fost chemat la “…D.N.A. şi e terminată. Acum câteva zile e chestia … […] … Mi-a zis de aia, că e speriată, că a chemat-o la D.N.A. şi a stat patru ore să dea declaraţii … […] … Cu socru-său, ăla!. E cu băncile băgat şi au chemat-o la D.N.A. şi e speriată nu … chiar de asta nu te mai poţi atinge”.

Procurorii au mai arătat că, din ansamblul convorbirii ambientale, a rezultat faptul că Viorica Dinu şi Antonela Costache “au stabilite şi uzitate de o perioadă mai veche de timp anumite conexiuni cu diferiţi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, în vederea exercitării unor acte materiale de traficare a influenţei”.

Mii de euro pentru plata magistraţiilor corupţi

Antonela Costache şi Viorica Dinu au discutat şi despre sumele de bani primite pentru traficul de influenţă în dosare. Astfel, Antonela Costache menţiona:

“Fii atentă! Aici avem cinşpe şi cinşpe ….[…] … Eu mi-am oprit o mie. A fost şaişpe – şaişpe … […] … sunt cinşpe – cinşpe. Sunt treizeci. I-am numărat. Şi asta nu-i tot, că nu-i dau lu’ …[neinteligibil] … Mie mi-a adus treizeci şi cinci. Noi cât să ne oprim?”.

Întrucât Viorica Dinu a lăsat la latitudinea Antonelei Costache să stabilească acest aspect, afirmând “păi, cât zici tu! ….”.

Costache i-a spus:

“Să ne oprim … c…ne oprim câte două jumate, dăm treizeci? Că ajungea…”. Viorica Dinu a menţionat: “Da, mă, că altfel … Da! Şi eu zic că ajungea! Da’ să ştii că ajung!”.

Din conţinutul discuţiei ambientale a reieşit faptul că Antonela Costache i-a înmânat Vioricăi Dinu 32.500 de euro, din care 2.500 de euro îi erau destinaţi acesteia, iar diferenţa de 30.000 de euro urmau să ajungă prin intermediul ei la judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti pe lângă care a lăsat să se înţeleagă că are influenţă.

La rândul său, Antonela Costache şi-a însuşit suma de 2.500 de euro din cei 35.000 de euro proveniţi de la persoane care i-au cerut să intervină pentru a le fi date soluţii favorabile în dosare. Procurorii au precizat că aceste persoane nu au fost identificate până în prezent.

Totodată, în ce priveşte al treilea dosar, procurorii au mai notat că Antonela Costache a specificat: “… şi îi spui şi cinşpe şi pentru băiatu’ ăsta … Îţi aduc mâine la serviciu….[… ]… Deci, spune-i lu’ Antoaneta că mâine ţi-i aduc şi vin la voi cu ei”.

Fiindcă trebuiau perfectate împrejurările care ţineau de exercitarea traficului de influenţă în privinţa celui de-al treilea dosar, Viorica Dinu a afirmat:

“…. înseamnă că mă duc mâine dimineaţă şi-ţi spun mâine … [… ] o iau pe acolo, pe malu’ Dâmboviţei … [… ] … mâine dimineaţă mai devreme de şapte, şapte şi un sfert”, procurorii precizând că aceste referiri erau la judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti pe lângă care Dinu intervenise.

Pentru a clarifica dacă în ziua următoare va intra în posesia diferenţei de 15.000 de euro, Viorica Dinu a întrebat:

“Mi-aduci mâine bănuţii?”,

iar Antonela Costache a răspuns:

“Cred că da. Da” , după care a adăugat: “Nu-i nimic!. Poţi să-i dai banii. Aia e!”.

Reţeaua Dinu-Costache

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost arestate preventiv pentru 29 de zile după ce Curtea de Apel Bucureşti  a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ele fiind acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită pentru a interveni în dosare.

Alături de judecătoare, au mai fost arestaţi preventiv alţi trei inculpaţi, iar faţă de două persoane instanţa a decis cercetarea în stare de libertate.

Potrivit comunicatului DNA transmis joi reţeaua este stufoasă şi este compusă din mai multe persoane dar procurorii lasă se se înţeleagă că mizeria este mult mai mare:

Judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată şi luare de mită;

Judecătoarea Antonela Costache este acuzată de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă;

Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, este acuzat de luare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă;

Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, este acuzată de complicitate la luare de mită şi cumpărare a influenţei, dare de mită, iar soţia lui Daniela Petre, de complicitate la luare de mită, cumpărare a influenţei;

Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu, fost Staicu, de dare de mită.

În acelaşi dosar, mai sunt acuzaţi pentru fapte similare:

Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj,

Angela Cîrlan,

Leon – Marius Neagu,

Marian Catrin,

Marian Vasile Tudor.

Bani mulţi pentru libertatea escrocilor

Procurorii au dispus joi reţinerea celor două judecătoare, precum şi a inculpaţilor Răducan, Tudor, Catrin, Cîrlan şi Neagu, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar faţă de Vasilescu şi soţii Petre, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în ianuarie, inculpatul Vasilescu a primit suma totală de 5.000 de euro de la inculpaţii Răducan (3.500 de euro) şi Petre (1.500 euro), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât cauza penală privind recursul declarat de Dinel Nuţu (fost Staicu) împotriva unei încheieri de menţinere a stării de arest preventiv să fie repartizată la un complet din care făceau parte şi inculpatele Dinu şi Costache, arată DNA.

În acelaşi context, inculpatul Vasilescu, în baza unei înţelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la inculpata Răducan suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului.

La rândul său, Viorica Dinu, prin intermediul inculpaţilor Costache şi Vasilescu, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către Ileana Răducan.

Dacă nu v-aţi plictisit citiţi şi despre Dinel Staicu

JUDECĂTOARELE CORUPTE. Cine sunt Veronica şi Antoaneta, părtaşele arestatelor Antonela Costache şi Viorica Dinu

Dinel Staicu nu renunţă la corupţie

Totodată, pentru a determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său, învinuitul Staicu a remis inculpatului Petre suma de aproximativ 60.000 euro.

“Din aceşti bani, aproximativ 10.000 euro i-a oprit pentru sine, iar aproximativ 45.000 euro i-a remis inculpatei Viorica Dinu prin intermediul soţiei sale. În plus, Daniela Petre a mai remis inculpatei Dinu aproximativ 10.000 de euro, în schimbul cărora aceasta a lăsat să se creadă că îşi va trafica influenţa pe lângă un alt judecător care făcea parte din completul ce urma să judece acest recurs. Pentru că demersurile de punere în libertate a lui Dinel Nuţu (fost Staicu) au eşuat, Viorica Dinu a restituit lui Costel Petre sumele de bani primite, respectiv totalul de aproximativ 55.000 euro”, susţin anchetatorii.

Sursa citată menţionează că demersurile de punere în libertate a lui Dinel Nuţu, eşuate iniţial, au continuat şi în cursul lunii februarie, cu prilejul judecării unui nou recurs aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, la un alt complet.

” Astfel, Antonela Costache şi Viorica Dinu, prin intermediul lui Sorin Vasilescu, au acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către o persoană, lăsând să se creadă că au influenţă asupra judecătorilor învestiţi cu judecarea acestui nou recurs”, se arată în comunicat.

În cursul lunii decembrie 2012, Viorica Dinu, cu ajutorul celeilalte judecătoare, a primit de la mai multe persoane suma de 32.500 euro şi, totodată, a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a încă 15.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a-i determina să pronunţe hotărâri favorabile în trei cauze penale.

În noiembrie anul trecut, inculpaţii Cîrlan şi Neagu, cu ajutorul inculpatului Tudor, au pretins şi primit de la mai multe persoane aproximativ 60.000 euro, prevalându-se de influenţa pe care Viorica Dinu susţinea că o are asupra colegilor săi judecători de la Tribunalul Bucureşti, precum şi asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a-i determina să pronunţe hotărâri favorabile în mai multe cauze penale.

“Din banii primiţi, inculpaţii Cîrlan şi Neagu au remis inculpatei Dinu suma de aproximativ 11.500 de euro în scopul menţionat. La rândul său, Viorica Dinu a acceptat promisiunea oferirii a încă 20.000 de euro din totalul de 60.000 de euro”, mai precizează DNA.

În februarie anul curent, Angela Cîrlan, cu ajutorul inculpatului Neagu, a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 11.000 euro şi de la inculpatul Catrin suma de 15.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane arestate preventiv, însă, având în vedere că demersurile au eşuat, aceasta a restituit suma.

Juecătoarele au fost controlate la pielea goală

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, miercuri, percheziţia corporală, domiciliară şi informatică, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a celor două judecătoare, iar ulterior a decis suspendarea acestora din magistratură ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, potrivit Agerpres.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: