Blaga a trişat, Ponta a pierdut, Băsescu şi Antonescu au câştigat

Buldogul a jucat necinstit la Convenţia PDL şi a pus laba pe o parte din partid. Toată lumea a văzut că Vasile Blaga a trişat! Prin nominalizarea votanţilor, prin interzicerea dreptului la vot al unor membri PDL, prin organizarea efectivă a votului, prin refuzul de a analiza o contestaţie capitală asupra numărului de votanţi. După cum uşor observaţi, Blaga şi-a canalizat toată energia pe ruleta votului, iar glonţul a nimerit, aparent, tâmpla grupării Udrea.

Blaga a trişat, Ponta a pierdut, Băsescu şi Antonescu au câştigat

Preşedintele Traian Băsescu le spune “pa-pa” pedeliştilor pe care îi acuză nonşalant de… fesenism!

Spun aparent, pentru că şi dacă Buldogul ar fi obţinut corect preşedinţia PDL, partidul tot s-ar fi divizat în viitorul apropiat. Dar prin victoria dobândită ilegal, Vasile Blaga a grăbit scindarea implacabilă a PDL. Iar efectul trişării Buldogului are multiple consecinţe.

În primul rând, Vasile Blaga a devenit preşedintele părţii fără fonduri din PDL. Rămas fără susţinere financiară, PDL va fi nevoit să se predea lui Crin Antonescu prin intermediul lui Frunzăverde şi Stănişoară. Desigur, „fluturii”vocali de lângă Blaga vor primi ceva funcţii. Restul, gloata care s-a lăsat târâtă în jocul murdar practicat de Buldog, va rămâne cu buzele umflate. Unii, mai destupaţi la minte, probabil că s-au şi predat grupării Udrea, pentru înfiinţarea unui partid pe gustul lui Traian Băsescu.

În al doilea rând, Crin Antonescu a repurtat, prin ricoşeu, o mare victorie. Marele Somnoros va obţine o întărire a PNL, prin alipirea filialelor şi primăriilor pedeliste loialelui Blaga. Astfel, se va reduce simţitor diferenţa de valoare administrativ-politică dintre PSD şi PNL în USL.

În al treilea rând, lui Traian Băsescu i s-a pus pe tavă o despărţire de PDL care-i vine mănuşă. Băsescu a putut să-şi ia adio de la corupţi, de la trişori, de la trădători – exact din poziţia de…  om onest! Acum, chiar dacă în gruparea Udrea se află majoritatea celor care aduceau bani în PDL din contracte oneroase cu statul şi chiar evaziune, preşedintele – cum de fapt a şi afirmat-o – vrea să organizeze un partid de… cinstiţi, pe osatura celor 50% din PDL care nu sunt fesenişti! Iar cum Blaga trişorul, cu hoarda lui de trădători, va pleca spre PNL, singurii care vor forma o opoziţie constructivă corectă din toate punctele de vedere sunt cei care se vor alătura „noului” Traian Băsescu lepădat de mizerabilii blagişti.

În al patrulea rând, Victor Ponta a pierdut. În ultima vreme, premierul a repurtat mai multe victorii în detrimentul copreşedintelui Uniunii. Deşi conduce Executivul USL, care a promis lapte şi miere, realitatea arată altfel: au crescut preţurile, s-au majorat taxele şi impozitele locale şi au fost instituite mai multe impozite, iar bugetul pe 2013 este auster. Premierul a reuşit însă, prin reechilibrarea discursului şi prin asumarea unor decizii politice şi administrative, să-şi spele o parte din păcatele trecutului apropiat şi să-l depăşească în sondaje pe Crin Antonescu!

De aceea, alipirea facţiunii PDL-Blaga la PNL va fi o pacoste pentru PSD. În USL, Ponta va pierde din forţă, iar Buldogul, pentru a-şi arăta loialitatea faţă de PNL, va putea să joace murdar în Uniune, sub aripa lui Antonescu. Dacă până duminică PSD avea în mânecă un as politic în cazul ruperii USL şi de menţinere la putere prin mezalianţe, acum cartea s-a transformat într-un valet pentru Ponta.

Culmea, şi în cazul în care Liviu Dragnea va aduce în PSD o parte din pedeliştii blagişti din administraţia locală, Ponta tot va încasa o bilă neagră. Dar de această dată în partid, unde Dragnea vrea mai mult decât şefia lui „Doi şi-un sfert” şi a noii Direcţii Antifraudă din reorganizarea ANAF.

În subsidiar, despre începătorii MRU şi Neamţu pot să spun că vor primi doar ceea ce va dori Băsescu să le arunce de la masa unde va dejuna cu Udrea, Boc, Pinalti, Popescu şi Falcă. Iar reformiştii Monicăi Macovei vor pune eticheta „cinstit” pe noul partid al lui Traian Băsescu.

Editorial publicat în cotidianul naţional PUTEREA.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: