Irina Socol e mai puţin lacomă

De peste o săptămână, Ghiţă ASESOFT şi Socol SIVECO se duelează „pe sticlă”  în contracte frauduloase. Ieri, a ieşit la iveală precum undelemnul din apă mobilul care l-a determinat pe “junele” Sebi Ghiţă să o zugrăvească pe „bunicuţa” Irina Socol (foto) cu infracţiunile comise de SIVECO. Socol a câştigat pe sub mână, într-o linişte de mormânt, o nouă licitaţie IT. Patroana Socol, aflată într-o mare foame de bani, s-a dovedit mai diabolică decât deputatul Ghiţă. Şefa SIVECO a înţeles că trebuie să fie lacomă cu măsură şi a oferit doar 90% din valoarea contractului. Cum, necum, Irina Socol va obţine, totuşi, un profit net de 1,4 milioane de euro.

irina_socol

Contre pe preţul gazului

Preţul gazului bagă zâzanie între autorităţile statului. La începutul anului, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a făcut calculele cu privire la preţurile de producere a energiei termice în cogenerare, având în vedere că România a trecut la aplicarea unui program de liberalizare a preţurilor, iar „coşul de gaze naturale” (n.r. – structura de amestec import/intern) este diferit pentru industrie şi populaţie. Ca să fie aplicat CET-urilor ce furnizează energie termică pentru populaţie, noul preţ al gazelor trebuia să fie aprobat şi de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), ca să ajungă, în cele din urmă, la primării. Numai că nu s-a dat curs măsurii, pe motiv că ANRE nu poate să calculeze două preţuri, pentru că legea după care funcţionează „Serviciile Comunale” nu prevede această posibilitate. În concluzie, trebuie un singur preţ. Cearta pe lege a durat ceva vreme, pentru că preţurile la gigacalorie ar fi trebuit ajustate încă de la 1 februarie. În cele din urmă, primăriile au început să anunţe, pe rând, majorarea preţului la agentul termic.

La PNL Mehedinţi se coace revoluţia

În Mehedinţi, liberalii locali vechi se tot întâlnesc să discute o poziţie împotriva celor care le-au cotropit organizaţia, respectiv Marcel Vela, preşedintele interimar venit de la Caraş-Severin, dar şi a grupului pe care vrea să îl constituie Mihai Stănişoară cu oameni din PDL, cu scopul de a prelua conducerea organizaţiei judeţene a PNL. Grupul capătă din ce în ce mai mulţi adepţi, dar nu are lipici şi la aleşii locali, primari şi consilieri, care fac parte din “aparatul” USL.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: