Băsescu: Legea ne obligă să ne ASUMĂM numirile la Parchete

În seara dezacordului fundamental din USL, produs de nominalizarea lui Kovesi la şefia DNA, copreşedintele Crin Antonescu a emis, „pe sticlă“, o concluzie voinicească, din categoria „Jură-te tu!”: „Dacă vreo secundă o să ajung la concluzia că succesul eventualei mele candidaturi depinde de aceea că umblu sau nu de mână cu domnul Ponta, nu mai candidez la alegerile prezidenţiale!”.

Băsescu: Legea ne obligă să ne ASUMĂM numirile la Parchete

Presedintele Traian Basescu după trocul cu Victor Ponta

Ce aţi citit mai sus nu este o declaraţie făcută la nervi şi vine după una princare preşedintele PNL anunţa extrem de serios că nu se rupe USL doar pentru că premierul Victor Ponta şi-a asumat numirea Codruţei Kovesi la şefia DNA.

Cu siguranţă, este o declaraţie de alint, nu e nici una politică, nici o „legendă”. Nu există în toată ţara vreun membru PDL şi PNL care să nu ştie valoarea de piaţă a pesedeului, forţa acestui partid provenit din fostul PCR şi realizările trupei lui Ponta la referendumul din vara trecută şi la alegerile din iarna anului 2012!

Ne convine, nu ne convine, PSD a rămas singura locomotivă-partid capabilă să strângă cele mai multe procente în lupta politică, indiferent de tema propusă poporului. Fără ostaşii diciplinaţi ai PSD, copreşedintele USL, Crin Antonescu, nu va avea nici o şansă la prezidenţialele din 2014. Pentru că spargerea Uniunii va aduce automat un candidat PSD în lupta pentru Cotroceni. Iar cum, sub nici o formă, partidul condus de Victor Ponta nu va renunţa la guvernare, avantajul celui care organizează alegerile va conta în scorul final.

Efectul dezbinării va fi dezastruos pentru Crin Antonescu, deoarece nu va prinde turul doi. Pot liniştit să pun pariu că, în primul tur, PSD va sabota campania liberalului în detrimentul unui candidat cotrocenist, alături de candidatul propriu. Şi, să fim serioşi, Antonescu nu-i Băsescu să se bată cu armata PSD şi să aibă sorţi de izbândă!

Joi seară, Traian Băsescu a confirmat ce am scris miercuri: potrivit Legii 303/2004, art. 54, Victor Ponta şi-a ASUMAT nominalizările şefilor DNA şi Parchetului General, CSM are dreptul la o analiză facultativă, iar preşedintele trebuie să-şi ASUME numirile nu să se ascundă după proceduri şi concursuri „cu dedicaţie“! Acum, guşeii analişti vor spune că există un troc între Ponta şi Băsescu, că preşedintele i-a luat apărarea premierului, că Antonescu a fost înşelat de şantajabilul copreşedinte USL. De ieri, Felix & Co. sunt cu nervii în piuneze şi puşcăriabilii turbaţi de furie.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: