Excepţionalul Codruţ Olaru şi lipsa profitului care îl enervează pe Victor Ponta

Codruţ Olaru tocmai a fost nominalizat de premierul Victor Ponta pentru funcţia de înalt procuror-adjunct al şefului Parchetului General -, la câteva zile de la glorificarea lui de către preşedintele Traian Băsescu. Amintim că şeful statului i-a gratulat activitatea lui Olaru în fruntea DIICOT cu superlativul „excepţional”! În viaţa reală, lucrurile stau altfel.

Excepţionalul Codruţ Olaru şi lipsa profitului care îl enervează pe Victor Ponta

Excepţionalul Codruţ Olaru şi DIICOT

În industria alimentară, AVICOLA Crevedia este considerată în România un vârf de lance. Dar puţină lume ştie că firma se află acum în proprietatea unei familii de arabi (peste 90%) şi este coordonată de libanezi, francezi şi bulgari! Şi doar o mână de oameni cunosc că eminenţele cenuşii cu origini libaneze, dar cu cetăţenie franceză, Rami Ghaziri şi Maher Bou Ezzedine exportă lunar valută în conturile companiei-mamă Agricola Holding, cu sediul plasat pe etajul 3 al unui bloc de pe strada Bin Salem din Beirut, Liban.

Cei doi, împreună cu alţi trei concetăţeni, Ghaziri Khaled, Hassan Al Zameli şi Mohamad Al Chammah au construit cu bani negri, răbdare şi corupţie, o reţea de evaziune fiscală cu rezultate nefaste pentru economia românească.

Astăzi, vă prezentăm o fracţiune din ilegalităţile comise de trupa interfeţei Rami Ghaziri sub umbrela AVICOLA Crevedia. O „bagatelă” de 16 milioane de euro păstrată la sertar timp de cinci luni de Codruţ Olaru, excepţionalul procuror şi român de bine. La această tergiversare a dosarului a pus umărul şi Neculae Plăiaşu, preşedintele ONPCSB. Iar asta în timp ce premierul Victor Ponta se plânge de scăderea dramatică a colectării veniturilor din impozitul pe profit.

Astăzi, vă oferim în două pagini o anchetă care demonstrează fapte de corupţie, de evaziune fiscală protejată de înalţi funcţionari de stat. Veţi vedea cum graficele profitului sunt ucise de mersul paralel, bară la bară, a cheltuielilor şi veniturilor. Tehnica este foarte simplă: indiferent de cât de mari vor fi veniturile, cheltuielile cu diferite contracte vor fi ajustate pentru ca balanţa să aibă un profit minim de impozitat, dar numai bun de folosit în faţa băncilor când se solicită împrumuturi!

Premierul Victor Ponta este foarte supărat pe firmele care şmecheresc profitul sau intră în insolvenţă programat, după ce au acumulat datorii exorbitante la stat şi la partenerii de afaceri. Bine că, în sfârşit, un prim-ministru observă o astfel de anomalie, după ce presa degeaba a ţipat ca din gură de şarpe că, în cazul ei, RODIPET şi HIPARION devalizează ziarele; guvernanţii s-au făcut că plouă.

P.S.:  În data de 19 noiembrie 2012, inspectorii lui Şerban Pop au solicitat Registrului Comerţului ca firmelor implicate în frauda AVICOLA Crevedia să nu li se permită autoradierea. Cererea a fost pusă în practică imediat. În aceeaşi zi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a primit un dosar cu toate datele referitoare la evaziunea de 16 milioane de euro. La ora la care a fost trimis la tipar acest număr omagial de ziar – 3 ani de viaţă -, dosarul se aflaîncă într-un fişet dintr-un birou elegant al sediului DIICOT.

Pe 20 noiembrie 2012, preşedintele ONPCSB, generalul în rezervă Neculae Plăiaşu, a fost informat că patronii companiei Avicola se ocupă cu spălarea banilor. Sesizarea inspectorilor ANAF se odihneşte şi ea într-un birou sigilat din ONPCSB. Şi, în tot acest timp, firme mari din sistemul alimentar declară venituri uriaşe şi cheltuieli imense, dar profit ridicol, după cum a observat şi premierul Victor Ponta. Într-un număr viitor, în binecunoscuta secţiune CAMPANIILE PUTEREA, o să vă supunem atenţiei graficele-balanţă ale unor firme cu deverimens, dar profit ioc!

Citiţi AICI, în două pagini din ziarul PUTEREA ancheta: AVICOLA CREVEDIA, EVAZIUNE CU PUI CONGELAŢI. Şeful DIICOT tergiversează anchetarea unei fraude de 16 milioane de euro

Advertisements

Tags: , , , , , ,

One response to “Excepţionalul Codruţ Olaru şi lipsa profitului care îl enervează pe Victor Ponta”

  1. alex says :

    taiatii o mana lui coruptul olaru si cine la asezat in scaun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: