Paradisul fiscal România valorează 32,8 miliarde de euro

De luni întregi scriu despre flagelul evaziunii fiscale care a invadat România şi costă economia zeci de miliarde de euro pe an. La ANAF e status quo la colectare! De luni întregi demonstrez, cu documente, cum leii noştri sunt adunaţi cu arcanul de câţiva şmecheri cu gulerele albe, sub protecţia unor înalţi funcţionari de stat, apoi sunt expatriaţi în paradisuri fiscale. „Blejnarii” se plimbă nestingheriţi în libertate!

Paradisul fiscal România valorează 32,8 miliarde de euro

Pentru mii de mari evazionişti România este un paradis fiscal

De luni întregi arăt cum fraudele fiscale cu produse agricole şi petroliere au băgat în buzunarele unor escroci miliarde de euro. Reţelele de evaziune fiscală robotesc la foc continuu!

De luni întregi prezint în culori sumbre instituţiile statului abilitate să lupte împotriva fraudei fiscale, dar care se dovedesc a fi conduse de hoţi şi nu de vardişti. Şefii DNAşi DIICOT se laudă cu rezultate măreţe!

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, spunea recent că economia subterană a României este greu de cuantificat, dar că se zbate undeva între 3,5 şi 8% din PIB. Tot el a ţinut să precizeze că 2-3% din PIB pleacă în paradisurile fiscale, adică maxim 4 miliarde de euro. Fals, total fals!

Niciodată nu am fost de acord cu faptul că economia subterană din ultimii 5 ani nu mai reprezintă o treime din PIB. Nici nu avem cum, dacă ţinem cont că pe vremea lui Virgil Măgureanu, într-un raport SRIdat publicităţii, se arăta că economia neagră reprezenta circa 45% din PIB. Iar saltul înapoi, de la 45 la 8%, nu putea fi realizat de România aflată sub conducerea unor clanuri mafiote de mai bine de 15 ani.

Acum am primit confirmarea valorii adevărate a evaziunii fiscale de la noi. Profesorul Friedrich Schneider de la Linz University, unul dintre cei mai renumiţi specialişti în măsurarea economiei subterane, a publicat un studiu din care rezultă că, în 2010, economia neagră a României a cunoscut un „vârf” ca pondere a ei în PIB: 29,8%. Deşi, în 2011, nivelul acesteia a coborât cu 0,2 puncte procentuale, în termeni absoluţi, economia neagră a crescut la 32,8 miliarde de euro. Adică o treime din PIB!

Rămân şi astăzi fidel ideii că Sorin Blejnar cu fraţii săi mafioţi Sorin Florea, Dragoş Rusu şi Robert Rusu, ieri marii capi ai lumii evaziunii fiscale, astăzi cu toţii ex-şefi ANAF, au fost debarcaţi de pe înaltele scaune la solicitarea expresă a unor voci din Uniunea Europeană şi din NATO. Motivul? Evaziunea fiscală din România a produs mari pagube patriei conduse în ultimii 8 ani de preşedintele Traian Băsescu, dar şi ţărilor din UE. Iar aceasta pentru că frauda cu produse intracomunitare a devenit un cancer al economiei europene de suprafaţă, iar România, alături de Bulgaria, reprezintă piatra de temelie a evaziunii fiscale!

Advertisements

Tags: , , , , ,

One response to “Paradisul fiscal România valorează 32,8 miliarde de euro”

  1. Adeline says :

    O intrebare cum de profesorul Friedrich Schneider de la Linz University stie mai multe despre economia Romaniei decat unii economisti romani?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: