Ruperea pisicii, la îndemâna echipei Ponta-Dragnea

Motto: „Cât de mică picătura, şi tot găureşte piatra” – proverb românesc

S-au împlinit 23 de ani de democraţie şi am depăşit cu 3 ani termenul dat de Brucan pentru revigorarea mentalităţii românilor. Doamnelor şi domnilor, simţiţi briza democraţiei şi mirosul plăcut al emancipării? Politicienii – total; pătura de mijloc – parţial; majoritatea covârşitoare – deloc! Şi iată de ce!

Ruperea pisicii, la îndemâna echipei Ponta-Dragnea

Doi pentru PSD: Victor Ponta şi Liviu Dragnea

Politicienii de toate categorile, de toate platformele şi de toate naţiile au vânt în pupa indiferent de cine se află la putere.

Conaţionalii din infima pătură de mijloc stau de strajă la catarg, ca nu cumva să-i prindă vijelia cu vela întinsă.

Majoritatea covârşitoare a românilor supravieţuieşte în bătaia furtunii, pe o coajă de nucă.

Efectul cauzei îl găsim într-o întrebare pertinentă: De ce nimeni nu rupe pisica?

Vrea şi poate echipa Ponta-Dragnea să rupă pisica? Grea întrebare, greu fenomen de împlinit!

Avem o economie subterană de 33 de miliarde de euro! Avem o evaziune fiscală de alte 10 miliarde de euro, anual. Avem un PIB de 140 de miliarde de euro. Avem peste hotare 3 milioane dintre cei mai curajoşi şi muncitori români. Avem nevoie de locuri de muncă, de protecţie socială, de echitate fiscală şi de educaţie.

Facem parte din Uniunea Europeană, suntem buni platnici, dar nu suntem un eficient „aspirator” de euro. Suntem o piaţă de desfacere apetisantă pentru producătorii externi, dar nu suntem mari exportatori. Ne lăudăm peste tot că suntem meseriaşi, dar nu mai avem uzine! Fabuloasa expresie „România – Grânarul Europei” s-a perimat, iar ţara nu mai este irigată, deşi un fluviu ne spală ogoarele.

Astăzi, PSD este o nucă tare în politica românească. Face parte dintr-o Uniune ce se sprijină pe o largă majoritateîn Parlament. Şi atunci, ce-i împiedică pe Ponta şi pe Dragnea să rupă pisica? Traian Băsescu? Adică, un singur om? Nu avem voie să fim atât de ridicoli şi egoişti şi să aruncăm toată povara pe umerii unui singur român! Nu avem voie să fim laşii Mileniului III. Nu mai avem voie să amânăm ruperea pisicii.

În final, ca să nu ne mai învârtim în jurul cozii, putem spune că totul se rezumă la o întrebare esenţială acoperită de un văl misterios, ce trebuie ridicat de echipa Ponta-Dragnea: Eşti pregătit, PSD, să rupi pisica?

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: