Adrian Năstase a lovit puternic în Crin Antonescu. Aparent!

Ce l-o fi apucat sâmbătă pe ex-premierul Adrian Năstase, proaspăt eliberat condiţionat din puşcărie, să afirme că există o presiune în interiorul partidului pentru ca PSD să aibă un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale din 2014? Ba mai mult, să pună şi sare pe rana deschisă fără anestezie pe corpul liderului PNL, Crin Antonescu, prin afirmaţia „poate că liberalii, unii dintre ei, şi-ar dori acest lucru, pentru că, în acest mod, dacă PSD ar da preşedintele, atunci ei ar avea şeful Guvernului!”.

Adrian Năstase a lovit puternic în Crin Antonescu. Aparent!

Adrian Năstase după ce a fost aplaudat, în picioare, la Congresul PSD

Dincolo de faptul că Năstase reuşeşte, prin declaraţiile sale, să nu le rămână indiferent nici măcar jurnaliştilor care l-au ignorat până acum, ne putem gândi că fostul premier PSD a dorit să-i dea în public un pumn politic direct în plex lui Antonescu, drept răsplată pentru că nu l-a sprijinit îndeajuns în lupta sa împotriva sistemului juridic care l-a aruncat după gratii. În acest context, ar urma la maşina de tocat Victor Ponta, cu preaînflăcărata lui colaborare cu „duşmanul poporului” Traian Băsescu.

Desigur, un candidat din partea PSD la Preşedinţie îi va crea o imensă nemulţumire lui Crin Antonescu. Iar Adrian Năstase ştie foarte bine acest lucru. Şi mai ştie că USL va fi, în acel moment, sub ghilotina despărţirii însângerate.

În fine, dacă analizăm la rece, observăm că Năstase nu vine cu nimic nou. Dar pentru că o spune Adrian Năstase, puşcăriaşul aplaudat în picioare la Congresul PSD în sala preferată a lui Ceauşescu, are o conotaţie aparte. Năstase vrea să reintre pe tabla de şah politic în echipa USL, şi nu oricum. Nu vrea să fie un pion, nici cal, nici nebun. Vrea, precum Dragnea, să fie un turn. Iar prin observaţia lui plină de venin, Adrian Năstase a dorit să-şi marcheze deja teritoriul şi să ne anunţe că nu are de gând să se dueleze cu pigmei. În concluzie, putem spune că duşmanul de serviciu al lui Năstase nu va mai fi preşedintele Băsescu, ci preşedintele PNL, Antonescu. Dar, atenţie! Totul este o aparenţă!

Acum, pe tabla de şah, Regina – Victor Ponta e scoasă la luptă cu… poporul. Rămas în apărare, Turnul Năstase a făcut Rocada Mare. L-a ascuns la colţ pe Regele Antonescu. Şi când toată lumea va fi cu ochii în altă direcţie, la momentul potrivit, sub scuza ajutorului pe care trebuie neapărat să-l ofere Reginei Ponta, Turnul Năstase va lăsa câmpul deschis pentru mat la Regele Antonescu.

Unde stă aparenţa: în spatele manevrei beligerante faţă de liderul liberal se ascunde o troică formidabilă: Năstase-Antonescu-Voiculescu. De fapt, ţinta reală este mazilirea lui Ponta şi concentrarea puterii preşedinte-premier în mâna lui Dan Voiculescu, prin intermediul binomului Antonescu-Năstase! Iar aceasta pentru că, în prezent, există un alt context tenebros: Năstase şi Voiculescu au de rezolvat probleme grave cu Justiţia. Şi nimeni nu îi apără – dovadă fuga lui Felix din faţa instanţei supreme! Năstase mai are Dosarul „Zambaccian”, care îl poate readuce după gratii, numai că de data asta împreună cu soţia.

Cu Crin Antonescu preşedinte, Dan Voiculescu şi Adrian Năstase ar obţine graţierile vitale. Dar dacă Voiculescu aleargă după „eliberare”, Năstase vrea şi scaunul de premier, ca să arate lumii că s-a întors pe funcţia interzisă de lege. Pentru Adrian Năstase, reînscăunarea ca prim-ministru ar fi răzbunarea perfectă faţă de toţi cei care i-au dorit, fie şi cu capul ascuns în pământ, arestarea şi încarcerarea.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: