Un an foarte prost sub administraţia USL

Nu vreau să vă ofer date statistice şi nici să vă arăt minciunile Guvernului Ponta. Vreau doar să vă întreb: Ce s-a schimbat în bine în viaţa dumneavoastră în ultimul an?

Un an foarte prost sub administraţia USL

Mărfurile expuse în târguri reprezintă oglinda sărăciei

Doamnelor şidomnilor, plătiţi mai puţin pe metrul cub de gaz natural? Kilowatul este mai ieftin? Benzina şi motorina vă ustură mai uşor la buzunar?Laptele, carnea, brânza, untul sau ouăle au preţuri mai mici faţă de luna mai 2012? Aţi simţit vreo briză în legile organice care să vă încredinţeze că merită să vă căutaţi dreptatea în justiţie? Au crescut salariile ca să acopere explozia inflaţiei? Corupţia şi evaziunea fiscală au scăzut? S-au emis legi care să le permită patronilor să mărească numărul angajaţilor fără a-şi diminua profitul?

Cum?!? Nimic din toate acestea? Adică 22 de milioane de oameni – mai puţin cei privilegiaţi politic – au pierdut un an din viaţa lor crezând în promisiuni, iar USL le-a terfelit speranţa?

A trecut un an de când o ceată de trădători pedelişti a pus la butoanele ţării Executivul Ponta. În toată această perioadă am traversat o vară neagră, când aproape 8 milioane de români au bulversat ţara susţinând o mişcare antidemocratică. Iar mai spre iarnă, jumătate dintre ei – 4,5 milioane de alegători – au adus la putere o altă mulţime de politicieni certaţi cu bunul-simţ şi cu respectul faţă de popor!

Acum, prim-ministrul se laudă că, în anul care s-a scurs, a reuşit să îndeplinească „toate ţintele de disciplină bugetară” – moştenite, de fapt, de la guvernul Boc. „Cred că suntem singura ţară care ne-am îndeplinit absolut toate ţintele, ieşim din deficitul excesiv. Pe de altă parte, suntem singura ţară care a mărit pensii şi salarii în această perioadă. (…) Pot să spun că a fost un an foarte bun, acum mi-am dat seama, povestindu-vă dvs., că am realizat nişte lucruri pe care alte ţări nu le-au realizat”, a spus Victor Ponta.

Premierul nu vede de ce să facă un bilanţ al activităţii guvernării sale la un an de zile, pentru simplul motiv că USL doreşte să stea la putere mai mulţi ani. Şi chiar: de ce s-ar mai osteni Victor Ponta să mintă cu „reuşite” închipuite, când el stă bine în sondaje, se înţelege perfect cu fratele Antonescu, iar Uniunea are majoritate absolută în Parlament? În afara unor jurnalişti încăpăţânaţi, nimeni nu îi cere explicaţii. Iar el repetă, cu îngăduinţă, că e tânăr şi are răbdare.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: