MRU a copt „DUR în doi paşi” de Paşti

Marţi, pe B1 TV, la emisiunea moderată de Andrei Bădin, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, a fost întrebat telefonic despre Dreapta Unită, această „vrăbiuţă” politică ce se vrea contraponderea „ciorii” USL.

MRU a copt „DUR în doi paşi” de Paşti

MRU, eternul “ex”, vrea să-şi atârne de piept prefixul fost şi pentru preşedinte

După minute bune în care a obosit asistenţa cu un discurs alonim, MRU a reuşit să exprime esenţa ideii ce i s-a copt în vacanţa de Paşti: că Dreapta Unită Românească – DUR, ca să pornească la drum cu o volantă eficace, trebuie să parcurgă două etape esenţiale:

1. DUR să aibă o listă comună pentru alegerile europarlamentare din mai 2014;

2. DUR să aibă un candidat unic la prezidenţialele din decembrie 2014!

Ok, ideea merită discutată într-un context social şi are nevoie de susţinerea unor oameni care pot mişca masa inertă alcătuită din 11 milioane de români care refuză să se prezinte la vot, saturaţi de dejecţiile vieţuitoarelor politice actuale.

Poate de aceea, aflat în studio, Alexandru Cumpănaşu l-a întrebat de mai multe ori pe MRU dacă, înainte de a lansa propunerea politică „DUR în doi paşi”, a stat de vorbă cu Traian Băsescu. MRU, în calitate de fost ministru de Externe, ex-şef al SRI şi fost premier, a refuzat să răspundă la această întrebare simplă, dar capitală. În schimb, actualul preşedinte-senator al Forţei Civice a asigurat că nu se poate vorbi despre DUR fără PDL condus de Vasile Blaga. Pe de altă parte, MRU a lăsat să-i scape un porumbel: că Pavelescu, vremelnicul posesor al ştampilei ţărăniştilor, a stat cu el la masă când i-a copt în cap ideea celor doi paşi ai DUR.

MRU are dreptate. Nu se poate discuta de o Dreaptă Unită fără PDL, aşa cum nu se poate vorbi de bazinul electoral pedelist fără Traian Băsescu!

Ok, am înţeles! MRU vrea coagularea forţelor de dreapta în jurul său. În acest caz, suntem obligaţi să-l parafrazăm pe Băsescu, întrebându-l retoric: Dar cine te-a onorat, măi frate, să fii liderul Dreptei Unite?

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: