Un an fără Marta: dosarele la sertar, Blejnar liber să plece din ţară

Pe 21 mai se va împlini un an de când Codruţ Marta a fost dat dispărut de soţia sa, Andreea. El a fost văzut ultima dată în public alături de Elan Schwartzenberg, lângă sediul Realitatea TV. Legătura dintre cei doi – Elan a fost martorul lui Codruţ la cununia cu prostituata Andreea – este la fel de cimentată ca şi cea dintre Marta şi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, căruia dispărutul i-a fost şef de cabinet.

Un an fără Marta: dosarele la sertar, Blejnar liber să plece din ţară

Vânătorul Elan a ratat primăria Capitalei dar nu l-a ratat pe Marta

Însă pe Blejnar şi pe Marta îi unesc şi un dosar penal de evaziune cu motorină de peste 15 milioane de euro. Omul pe care l-a înghiţit parcă pământul a primit mandat de arestare în lipsă, în iulie 2012, iar şeful lui a avut interdicţie să părăsească ţara până în 27 aprilie a.c., când instanţa supremă i-a anulat-o, definitiv.

În 358 de zile, Poliţia şi Parchetul – cu largul concurs al Interpol – nu au reuşit să afle unde îşi odihneşte oscioarele Codruţ Marta: în pământ sau pe pământ, căci diferenţa este capitală, nu atât din punct de vedere uman, cât penal!

În caz că Marta a fost ucis, a murit natural sau s-a sinucis, filierele de evaziune fiscală coordonate de ex-şeful ANAF Sorin Blejnar, precum şi persoanele de pe funcţii înalte sau mai mici, părtaşe la spolierea banului public, pot dormi liniştite. De la doi metri sub ţărână, Codruţ nu mai poate dezvălui nimic compromiţător.

Dar în cazul în care „interfaţa” Marta este în viaţă, Sorin Blejnar, Sorin Florea, Dragoş şi Robert Rusu, Elan Schwartzenberg şi puzderia de infractori fiscali au nopţile bântuite de spectrul anilor grei de puşcărie. Totuşi, din liniştea afişată de „blejnari” deducem că Marta trebuie trecut nu la dispăruţi prin lume, ci la dispăruţi printre stele.

În august anul trecut, Blejnar îl vedea pe Marta sfânt: „Nu avea vicii ascunse sau datorii şi nici nu cunoştea mari secrete care să-i fi pus viaţa în primejdie. Îmi doresc nespus de mult ca prietenul şi fostul meu consilier să fie încă în viaţă şi să revină, pentru a fi alături de familia sa şi de prieteni şi pentru a-şi demonstra nevinovăţia” – în cauzele penale ce-i vizează pe amândoi.

În septembrie, Blejnar anunţa că „Marta nu fuge de procurori”, dar deja se gândea că „este posibil să fi fost răpit sau ucis”, insistând că „era în România când a dispărut”.

Tot prin septembrie 2012, la un moment dat circula ipoteza, printre interlopi, că Marta ar fi fost dosit într-o localitate de lângă Budapesta, de membrii unui clan bucureştean. Evident, era lansată cuacordul tacit alcelor care ar trebui să caute şi în gaură de şarpe „interfaţa” dintre Blejnar şi evazionişti. Apoi, prin martie 2013, CNA ne-a anunţat că Maria Muntean, prin intermediul unei procure semnate de Codruţ Marta, trebuie să preia postul de radio Glasul Aradului, post deţinut de cel dispărut!

A fost ultima informaţie despre Marta. Între timp, s-a aşternut liniştea şi, totodată, praful de două degete peste dosarele de la DNAale lui Codruţ Marta.

P.S.: Conform ultimei declaraţii de avere, datată 19 octombrie 2010, pe vremea când era consilierul personal al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta deţine un apartament luxos, dobândit în 2006 ca donaţie din partea părinţilor săi atât de „săraci” că au avut puterea să-l împrumute în 2009 şi cu 100.000 de euro. În plus, Codruţ este proprietarul unor ceasuri în valoare de 30.000 de euro, tablouri de 20.000 de euro şi arme de vânătoare de 10.000 de euro. La data dispariţiei, Marta a fost înregistrat cu o asigurare de viaţă de 15.100 de lei, două conturi curente de 50.392 de lei şi, respectiv, 546.147 de euro, iar numerar – 420.000 de lei. Alţi bani, 515.000 de lei erau plasaţi, sub formă de împrumut, la SC La Reclama SRL, firma unde era coacţionar. De asemenea, SC Glasul Aradului SRL îi datora 140.000 de lei, iar o persoană fizică, C. Gabriel, 12.000 de euro.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: