Naşu’ Roşca Stănescu, pus la podea de provincialul Vasile Horga

De când este senator USL, Sorin Roşca Stănescu a pierdut toate bătăliile politice. Dacă în perioada jurnalismului a avut şi victorii – cazul Iliescu-KGB fiind cel mai răsunător -, lucrurile s-au schimbat total de când se află de cealaltă parte a baricadei: faimosul politician SRS încasează castane şi de la provinciali, nu numai de la premier!

Naşu’ Roşca Stănescu, pus la podea de provincialul Vasile Horga

Totul se sfârtecă în USL

Înţelegem uşor motivele personale care îl mână pe Roşca, globe-trotter la televiziunile de ştiri, să „tundă” ANI, SRI, DNA sau să-i salveze pe infractorii internaţionali de teapa lui Adrian Severin. Dar faptul că ex-jurnalistul a intrat în turnirul politic fără să-şi îmbrace armura ne uimeşte, astfel că tragem o primă concluzie: unele simţuri ale lui SRS au intrat în hibernare. Prematur!

Cunoscut drept Naşu’ atât în viaţa parlamentară, cât şi în media, senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a pierdut, luni, prima rundă din bătălia politică pe care o duce în Dâmboviţa cu trinomul Horga –Ţuţuianu – Popescu. (Vasile Horga este deputat PNL, Adrian Ţuţuianu este preşedintele CJ din partea PSD, iar Florin Popescu este baron local şi deputat PDL). De aici, a doua concluzie: a început să picure sânge în USL Dâmboviţa.

Colac peste pupăză, miercuri, Roşca a fost făcut KO în altă bătălie, de această dată de „fraţii” pesedişti din Senat. Mă refer la lupta din Comisia parlamentară în care se anchetează interceptările judecătorului la CEDO Corneliu Bârsan. În acest caz, lui Naşu’ i-au băgat pumnul în gură chiar colegii pesedişti din Uniune, la ordinul expres al lui Victor Ponta. De unde tragem a treia concluzie: Roşca Stănescu nu a fost uitat şi nici iertat pentru insolenţa afişată faţă de preşedintele PSD.

Dar să ne întoarcem la oile şi lupii dâmboviţeni: braşoveanul Sorin Roşca Stănescu a crezut că este de ajuns să se prezinte în provincia cu târgoveţi ca reprezentant de la centru al PNL şi consilier personal al preşedintelui Crin Antonescu, pentru ca Vasile Horga, baronaşul locului, să-i stea cu capul plecat. Eroare gravă, deşi SRS a fost atenţionat de pericolul care îl paşte. Dar când grandoarea este înlocuită de grandomanie nu mai vezi pragul de jos şi, evident, dai zdravăn cu capul de cel de sus! Naşu’ Roşca Stănescu, pus la podea de provincialul Vasile Horga

De câteva zile, Roşca Stănescu a izbutit să afle că socoteala din Capitală nu s-a potrivit cu cea din târgul baronaşului! Naşu’ a mai descoperit că Vasile Horga este prieten la cataramă cu Ion Stan, deputatul (fost PSD mai mult de conjunctură) urmărit penal, dar şi cu ex-baronul local, pedelistul Florin Popescu. Cei doi, Stan şi Popescu, l-au ajutat în trecut pe Horga să-şi numească soţia informaticiană în funcţia de şefă a Curţii de Conturi Dâmboviţa, deşi doamna nu avea nici măcar dreptul să participe la concurs – măsluit însă cu acordul baronului pedelist Florin Popescu şi al preşedintelui CC, ex-premierul pesedist Nicolae Văcăroiu.

Practic, în cinci luni de când e senator, Roşca nu a reuşit să-şi impună nici măcar o dată punctul de vedere în jocul numirii noilor şefi pe funcţiile importante din Dâmboviţa. Ba, în aceste probleme politice spinoase, Naşu’ nu a fost consultat nici de complezenţă, ci pur şi simplu a fost ignorat de colegii de partid. Mai mult, „urechile şi ochii” lui SRS din Târgovişte „uită strategic” să-l informeze şi să-l ţină la curent cu mişcările din tenebrele USL Dâmboviţa. De aici şi surpriza totală pentru Roşca atunci când a aflat că Vasile Horga şi-a instalat „oamenii de casă” pe fotolii înalte – în unele cazuri, cu acordul duşmanului de moarte al lui SRS din PNL, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu. De unde tragem a patra concluzie: Roşca Stănescu nu a fost uitat şi nici iertat pentru aroganţa afişată faţă de Dan Radu Ruşanu, patronul banului public, naşul lui Chiţoiu!

Mai mult, Vasile Horga a bătut palma cu Adrian Ţuţuianu pentru ca, în multele funcţii ce le reveneau de drept liberalilor, să fie plasaţi acoliţii pesedistului. Şi vorbim aici despre posturi aducătoare de protecţie instituţionalizată pentru „gulerele albe” abonate la banul public! De unde tragem a cincea concluzie: Roşca Stănescu nu a fost uitat şi nici iertat pentru îngâmfarea afişată faţă de şmecherii politici locali, care au ţinut morţiş să-i arate lungul nasului!

Aşadar, prima rundă s-a încheiat cu Roşca la podea, Naşu’ fiind salvat de gong! Urmează repriza a doua. Doamnelor şi domnilor, pentru că în joc au intrat toţi „lupii” din târguşor, vă vom ţine la curent cu bătălia politică dâmboviţeană şi vă vom arăta din a cui „cârmă” a mai curs o „găleată” de „borş”!

P.S. Joi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii dezavuează aprecierile emise de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, arătând că oricine va mai încălca „într-un chip atât de clar protocolul USL va trebui să se despartă de partid”! Tot joi, Victor Ponta a dat un ultimatum liderilor PNL: “Eu aştept în continuare până luni, când avem USL, să existe o delimitare clară, nu aşa, să nu mai faci. Păi nu i-a mai spus odată dl. Roşca Stănescu să nu mai facă. Ce, suntem la şcoală? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă”.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: