Blat la ÎCCJ: Magistraţii Jîjîie şi Rog au judecat politic Dosarul „Transferurilor“

Ştire seacă: luni, 20 mai 2013, la ora 12.55, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis trimiterea Dosarului „Transferurilor“ spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Pe româneşte, judecătorii Corina Jîjîie şi Lucia Rog au preferat să se spele pe mâni de acest caz deosebit de grav, decât să ia o decizie finală.

Blat la ÎCCJ: Magistraţii Jîjîie şi Rog au judecat politic Dosarul „Transferurilor“

Când a fost arestat în 2010, Gigi Becali ne-a arătat cu mândrie mâinile încătuşate

Cel de-al treilea magistrat din Completul ÎCCJ, Lavinia Lefterache, a opinat că instanţa trebuie să admită recursul DNA, dar să înceteze procesul penal împotriva lui Jean Pădureanu şi a lui Gheorghe Popescu, pe motiv că aceştia au acoperit integral prejudiciul adus în dosar.

Vă reamintesc că, în celebrul caz de evaziune fiscală şi spălare de bani în care s-au înregistrat 12 transferuri ilegale de fotbalişti, opt dintre cei mai cunoscuţi oameni din fotbalul românesc au fost condamnaţi anterior la închisoare, după cum urmează: Ioan Becali – la 8 ani, Victor Becali – la 7 ani, Cristi Borcea – la 7 ani, George Copos – la 5 ani şi Mihai Stoica – la 4 ani – toate pedepsele cu executare -, iar Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu – la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Desigur, octetul de evazionişti a mai fost obligat de CAB la plata unor daune de circa 10 milioane de euro.

Cei doi judecători, Corina Jîjîie şi Lucia Rog, au justificat retrimiterea dosarului la Curtea de Apel pe motiv că lipseşte o expertiză! Dar cine este atât de naiv să creadă o astfel de motivaţie?! Se vede de la o poştă că magistraţii au luat o decizie politică, nu juridică.

Practic, în acest moment a apărut din senin un avantaj imens pentru cei opt inculpaţi şi o „mică problemă“ pentru procurori: prescrierea unor fapte. Pentru că, după cum bine se ştie, rejudecarea dosarului la CAB va dura circa 2 ani, timp berechet să se împlinească sorocul. Iar dosarului să i se pună cruce.

Dacă la această „mică problemă” mai punem la socoteală şi faptul că Gigi Neţoiu a ajuns parlamentar şi trebuie judecat numai de ÎCCJ, observăm cu uşurinţă debandada în care a fost aruncat Dosarul „Transferurilor“, prin retrimiterea spre judecare la CAB!

Pentru că am constatat, mâhnit, că doar nimicul mai este sfânt în magistratura românească, vă invit pe dumneavoastră să răspundeţi la întrebarea de ce nu au ordonat judecătorii ÎCCJ efectuarea expertizei respective, iar decizia definitivă să poată fi luată de Corina Jîjîie, Lucia Rog şi Lavinia Lefterache?

În final, punctez următoarele: acest circ extrem de ieftin cu hoţi şi vardişti a scos din buzunarele noastre alte milioane de euro. Iar cei opt „oameni de fotbal” vor rămâne în aceeaşi stare: inculpaţi, acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Aşadar, nimeni nu câştigă, nimeni nu pierde. Este doar un blat ordinar, ca multe altele, care au nenorocit fotbalul românesc. Numai că, de această dată, nu a fost arbitru „Brad Pitt”, ci onorabilii magistraţi Corina Jîjîie şi Lucia Rog de la ÎCCJ.

P.S.: Cât priveşte condamnarea lui Gigi Becali, deputatul cu Dumnezeu în vorbă nu şi în faptă, hotărârea de încarcerare pentru următorii 3 ani demonstrează că fiecare complet are propria lui măsură, propriul Cod penal, propria politică juridică. Alături de Becali în Dosarul MApN vor mai face puşcărie generalul Dumitru Cioflină şi ex-ministrul Apărării Victor Babiuc.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: