Piedone îi arată cartonaşul galben lui Oprescu

Salubrizarea Capitalei costă circa 140 de milioane de euro pe an, bani plătiţi de primăriile de sector. Contractele au expirat de câţiva ani şi trebuie organizate rapid noi licitaţii – pe care Sorin Oprescu le vrea la el, la Primăria Generală. Cum ar veni, edilii sectoarelor – Chiliman, Onţanu, Negoiţă, Piedone, Vanghelie şi Mănescu – trebuie să „muncească” să plătească firmele de gunoi agreate de Oprescu.

Piedone îi arată cartonaşul galben lui Oprescu

Unirea, un pic mai bine pentru… gunoi

Desigur, caşcavalul urât mirositor este mare, iar bătălia şoriceilor de a-l face şvaiţer este intens disputată. Dar Mircică, guzganul junior de la PMB, nu vrea în ruptul capului să lase o fărâmă din comisionul izvorât din licitaţii. De aici şi măcelul sectorial pe gunoiul bucureştenilor.

Miercuri, la Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor, pe de o parte Oprescu, iar pe de alta Chiliman, Mănescu, Negoiţă şi Piedone au dezbătut înflăcărat problema salubrizării mizerabilei noastre Capitale. Edilii Bucureştilor se ceartă pe forma ce trebuie adoptată de noua lege, pentru că cea veche îi dă câştig de cauză lui Oprescu!

Dintre toţi primarii de sector, Cristian Popescu Piedone este cel mai volubil şi acustic contestatar al mafiei impuse de primarul general Sorin Oprescu prin intermediul fiului său, Mircea Oprescu.

Piedone este de părere că doctorul Oprescu doreşte doar să jecmănească bugetele primăriilor de sector, nu să cureţe străzile de gunoaie. Ba mai mult, în viziunea primarului de la 4, chirurgul vrea să extirpe din administraţia Capitalei primăriile de sector, pe care le consideră maligne.

În acest caz, Piedone este categoric: „Dacă ne desfiinţează, îmi dau demisia şi candidez la PMB”. Este o ştire foarte proastă pentru neamul Oprescu, pentru că primarul Popescu Piedone este agreat de bucureşteni. Pe de altă parte, ar putea fi scoasă de la naftalină Legea Capitalei, prin care funcţia de primar general să dispară şi să rămână numai cei 6 edili de sector. De altfel, cu excepţia lui Onţanu, ei s-au şi organizat într-o Asociaţie a primarilor de sector care să decidă asupra dezvoltării urbei.

În final, vă reamintesc că forma Legii salubrităţii, votată la Senat, dă câştig de cauză „piedonilor”, dar, din nefericire pentru ei, Camera Deputaţilor este cea decizională. Iar la deputăţie este mare şef Valeriu Zgonea, pesedistul care joacă pe mâna lui Victor Ponta, adică este pro-Sorin Oprescu!

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: