Lucian Dan Vlădescu a zburat de la şefia ANRMAP

Dezvăluirile publicate de PUTEREA şi-au făcut efectul. Oficial, Lucian Dan Vlădescu şi-a dat luni după-amiază demisia de la şefia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Neoficial, potrivit surselor noastre, Vlădescu a fost destituit.

Lucian Dan Vlădescu a zburat de la şefia ANRMAP

Lucian Dan Vlădescu pe vremea când se exprima bolnăvicios de la Palatul Victoria

Conducerea ANRMAP va fi preluată de către Bogdan Dobrin, până în prezent director în cadrul autorităţii. Decizia de înlocuire a lui Vlădescu a fost deja semnată de premierul Victor Ponta.

Demisia lui Vlădescu intervine după criticile referitoare la modificările aduse legii achiziţiilor publice.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, pe 4 iulie, îndoiala în legătură cu faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companiile şi societăţile naţionale ar fi o idee bună, dar a adăugat că majorarea sumelor până la care autorităţile publice pot încheia contracte în mod direct, fără licitaţii, a fost negociată şi acceptată de Comisia Europeană, fiind agreată şi de Guvern.

“Modificarea plafoanelor la legea achiziţiilor publice a fost propusă şi de Guvernul Boc, a fost propusă de noi, avem avizul DG Markt, deci lucrurile sunt foarte clare şi în sensul în care Comisia Europeană a recomandat tuturor ţărilor. Cu ce nu sunt convins şi o să vă rog pe fiecare ministru care aveţi în subordine companii naţionale, eu nu sunt convins încă de faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companii şi societăţi naţionale e o idee bună. Acolo noi nu am fost de acord, Guvernul. Parlamentul, sigur, decide, dar aş vrea să vă uitaţi cu toţii şi să vedem cum facem mai departe. Înţeleg că societăţile naţionale, companiile nu merg chiar pe toate procedurile de la autorităţi publice, dar nu aş vrea să revină la sistemul în care nu ştim pe ce cheltuie banii şi vă rog să vă uitaţi şi dacă e cazul reintervenim cu un act normativ”, a declarat primul-ministru, citat de Agerpres.

CITIŢI MAI JOS DEZVĂLUIRILE PUTEREA CARE AU DUS LA DEMITEREA LUI VLĂDESCU

Citeste si:

Atuul lui Vlădescu
BURSA ZVONURILOR: Concubina lui Vlădescu, lucrează pentru Ţuca
“Nebunul” Vlădescu se lăfăie în 3 fotolii: la ANRMAP, EximBank şi OMV/PETROM
BURSA ZVONURILOR: Vlădescu, omul lui Dragnea la ANRMAP

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: