Washington Post şi Kommersant: Ţarul Putin a minţit în cazul lui Snowden

Jurnaliştii de la celebrele cotidiene naţionale „Washington Post” – în America – şi „Kommersant” – în Rusia – au pus cap la cap mai multe informaţii din care rezultă că preşedintele Vladimir Putin a preferat să dezinformeze opinia publică mondială şi cancelariile care fac legea pe pământ, decât să spună adevărul în deja celebrul caz al fugarului Edward Snowden.

Washington Post şi Kommersant: Ţarul Putin a minţit în cazul lui Snowden

Vladimir Putin, un preşedinte cinic

După cum se ştie, tânărul informatician a făcut publice secretele Agenţiei Naţionale de Securitate Americană – NSA, după care a fugit în Rusia lui Vladimir Putin, unde „Ţarul” i-a acordat azil temporar începând cu 1 august, spre disperarea preşedintelui Barack Obama. Cu ocaziei acţiunii lui Edward Snowden, botezată de media „Whistleblower”, am aflat că NSA comite infracţiuni 24 de ore din 24, spionează tot ce mişcă, inclusiv ONU. Acum Putin, în dialogul cu Obama în spinoasa problemă Siria, poate să-l folosescă pe fugarul Snowden drept monedă de schimb. Între timp, „Whistleblower” devoalează secretele NSA.

Washington Post şi Kommersant: Ţarul Putin a minţit în cazul lui Snowden

Americanul Edward Snowden, tânărul care a desecretizat secretele murdare ale NSA

Havana via Moscova

Luni, 26 august, puţin după ora prânzului, celebrul cotidian american „Washington Post“ a prezentat o informaţie stupefiantă, emisă de binecunoscutul jurnal moscovit „Kommersant“: înainte de a părăsi Hong Kongul cu un avion aparţinând companiei Aeroflot, tânărul Edward Snowden a stat ceva timp prin locaţiile Consulatului Rusiei din metropola chineză. Vă reamintim că fugarul Snowden ar fi trebuit să ajungă la Havana via Moscova. Numai că Executivul Obama a făcut presiuni uriaşe asupra Guvernului Castro ca să nu-i acorde lui Snowden azil politic în Cuba. De aceea, în perioada 23 iunie – 1 august, fugarul Snowden a trăit în „ţara nimănui”: în aeroportul moscovit Şeremetievo, cu paşaportul american anulat de Administraţia Obama.

“Kommersant” aprinde focul

Practic, informaţia oferită americanilor de prestigiosul jurnal „Washington Post“ lansează ipoteza că preşedintele rus Vladimir Putin a ştiut că administraţia sa a negociat cu Edward Snowden părăsirea Hong Kongului la bordul unui avion Aeroflot, cu destinaţia Havana, după o escală la Moscova.

Aceste discuţii ar fi avut loc la etajul 21 al unui hotel situat într-un cartier de lux al metropolei chineze, în data de 21 iunie. La această întâlnire perfectată de Sarah Harrison, lider WikiLeaks, care între timp devenise consilier al lui Snowden, au participat şi reprezentanţi ai Consulatului Rusiei la Hong Kong. Motivul ce a servit drept acoperire a fost sărbătorirea zilei onomastice a lui Edward Snowden, care a împlinit 30 de ani pe 21 iunie 2013.

Articolul ziariştilor ruşi mai face referire şi la postarea WikiLeaks de pe 23 iunie, imediat după ce avionul Aeroflot a părăsit spaţiul aerian chinez. Comunicatul WikiLeaks spunea că Edward Snowden „se îndrepta spre o destinaţie în care siguranţa lui este garantată”.

Barack Obama

Barack Obama a fost umilit de Vladimir Putin

Informaţii inflamante

De asemenea, se punctează şi două declaraţii diametrale: un oficial rus care se ocupă de cazul Snowden a spus că ex-consultantul NSA a solicitat ajutor, din proprie iniţiativă, iar un oficial occidental susţine că Rusia l-a invitat pe fugar la negocieri.

Pe de altă parte, jurnaliştii de la “Kommersant” ne mai dezvăluie că Edward Snowden ar fi petrecut momente preţioase alături de agenţii din Hong Kong ai lui Putin, într-o casă conspirativă administrată de Consulatul Rusiei.

O altă informaţie furnizată de ziariştii de la “Kommersant” arată că, în data de 21 iunie, fugarul Snowden a cumpărat un bilet de avion de la compania rusă Aeroflot, pentru ruta Hong Kong-Havana, prin Moscova. De fapt, din ştirile care au făcut înconjurul lumii, rezultă că Snowden îşi planificase să zboare de la Moscova fie la Havana, fie în Ecuador sau într-o altă ţară din America Latină – cum ar fi, spre exemplu, duşmanul declarat al SUA, Venezuela.

„Washington Post“ dă la foale

Jurnaliştii de la „Washington Post“ pun şi ei gaz pe foc, arătând că versiunea colegilor de la „Kommersant“ – cum că Putin ar fi fost de acord ca Snowden să plece de la Moscova la Havana – se află în contrast cu afirmaţia lansată de specialiştii americani, potrivit căreia ruşii nu au intenţionat niciodată să-l lase pe fostului consultant al NSA să călătorească spre Cuba sau Ecuador.

Din coroborarea datelor amintite rezultă că preşedintele rus Vladimir Putin, ce se afla într-o vizită în Finlanda, în 23 iunie, la sosirea lui Edward Snowden la Moscova, a minţit când le-a spus jurnaliştilor: „Sosirea domnului Snowden a fost complet neaşteptată pentru noi”. De fapt, se sugerează că Vladimir Putin a ştiut tot timpul şi a colaborat cu Edward Snowden la perfectarea planului de fugă al americanului, din Hong Kong către Havana, cu escală la Moscova.

Washington Post şi Kommersant: Ţarul Putin a minţit în cazul lui Snowden

Barack Obama, un preşedinte obedient finanţiştilor şi pus pe război

Snowden, monedă de schimb

Începând cu 1 august, spre stupefacţia şi enervarea liderului american Barack Obama, preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat fugarului şi urmăritului internaţional Edward Snowden statutul de azil temporar la Moscova, pe o perioadă de un an.

În contextul complex al războiului civil din Siria şi al devoalării secretelor NSA, ipoteza şoc pusă pe tapet de „Washington Post“ duce duelul politic dintre Obama şi Putin într-o zonă extrem de periculoasă, în care Snowden este o monedă de schimb în mâna „Ţarului” Putin. Mai ales că Barack Obama doreşte să pună piciorul în Siria prin război, război care poate relansa economia americană. Administraţia Obama este disperată să iasă din „bucla Bernanke” prin care a împins finanţele SUA într-o prăpastie foarte adâncă. (Prin „bucla Bernanke” concepută de şeful FED, Ben Bernanke, băncile centrale din SUA şi FED au decis în 2009 să ducă dobânzile până la zero şi simultan au scos din tiparniţe bani fără acoperire în economia reală, miliarde de dolari. S-a crezut atunci că prin infuzia sutelor de miliarde de dolari economia va dudui şi se va salva sistemul bancar. Aceşti bani, în tranşe de câte 80 de miliarde de dolari, au ajuns în alte economii planetare. Efectul? „Bucla Bernanke” s-a dovedit falimentară pentru SUA şi alte state „sugativă”.)

Washington Post şi Kommersant: Ţarul Putin a minţit în cazul lui Snowden

Vladimir Putin este peste tot: pe apă, pe pământ, urmează cerul

Valul Snowden

După ce tânărul informatician american angajat al CIA, Edward Snowden, a demarat programul „Whistleblower”, prin care a devoalat ilegalităţile comise de NSA, degringolada din marile cancelarii mondiale a generat decizii la fel de ilegale şi minciuni care s-au dovedit a avea picioare foarte scurte.

Primul lider mondial care a dat tonul dezinformării opiniei publice a fost preşedintele american Barack Obama, care a spus că NSA a acţionat legal.

Apoi, supuşii Reginei Marii Britanii au mers până acolo încât au distrus un hard al cotidianului londonez „The Guardian“, pe care erau documente furnizate de Snowden. Mai mult, Guvernul lui David Cameron a decis reţinerea lui David Miranda, colaboratorul jurnalistului Glenn Greenwald de la „The Guardian“, cel care a publicat informaţiile  furnizate de fostul consultant NSA, Edward Snowden.

La aflarea veştii reţinerii lui Miranda, vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, comisar UE pe Justiţie, s-a arătat extrem de supărat pe administraţia de la Londra. La criticile formulate de Reding şi în urma presiunilor exercitate asupra cotidianului „The Guardian“ s-au raliat şi alte ţări, care l-au acuzat direct pe premierul David Cameron de manevre inacceptabile, de atac grosolan la libertatea presei.

La rândul ei, China a anunţat că doreşte să desfăşoare o amplă anchetă asupra companiilor IMB şi Oracle.

În fine, cancelarul Angela Merkel a spus că americanii de la NSA nu-i spionează ţara şi guvernul. Ulterior declaraţiei lui Merkel, cotidianul german „Dier Spiegel“ a arătat că NSA a spionat Germania prin intermediul spionării ONU.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: