Serviciile din România ne caută la Facebook!

Vă vine să credeţi sau nu, şi serviciile din România sunt interesate de conturile de pe Facebook. Într-un raport dat publicităţii, Facebook dezvăluie că România a solicitat de 16 ori informaţii despre 36 de membri ai celebrei reţele de socializare.

Serviciile din România ne caută la Facebook!

Facebook obligată să ne dezvăluie secretele Serviciilor obsedate de informaţii

Motivul? Facebook nu ne spune explicit acest lucru, dar lasă să se înţeleagă că doleanţele statelor care au cerut informaţii de la reţeaua de socializare sunt fie în legătură cu infracţiuni de drept comun, fie cu probleme legate de siguranţa naţională.

În raportul referitor la cererile guvernelor pe perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2013, pe lângă România au mai solicitat informaţii şi Marea Britanie – 1.975 de solicitări, 2.337 de conturi, Germania – 1.886 de solicitări, 2.068 de conturi, Italia – 1.705 solicitări, 2.306 conturi şi Franţa – 1.547 de solicitări, 1.598 de conturi.

Desigur, lider al acestui clasament întocmit de Facebook este SUA, cu circa 12.000 de solicitări pentru 20.000 de conturi. La polul opus, ţări precum Bulgaria, Serbia, Japonia şi Rusia au avut doar o singură „curiozitate” referitoare la conturile şi utilizatorii Facebook.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: