Codruţ Marta în Siria

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului şef ANAF, „onorabilul” domn Sorin Blejnar, a fost dat dispărut de soţia sa, proxeneta Andreea Marta, pe 25 mai 2012, la patru zile după ce a părăsit domiciliul conjugal! Practic, a trecut un an, trei luni şi 12 zile de când nu se mai ştie nimic de Codruţ Marta, escrocul căutat de Interpol la ordinul DNA.

Codruţ Marta în Siria

În ţara dictatorului Basar al-Assad totul este posibil

Dar se cunoaşte sigur ziua când Marta a fost dat dispărut, valoarea averii sale estimată la câteva milioane de euro, faptul că-i plăceau băutura şi femeile, că reprezenta puntea de legătură dintre evazionişti şi protectorii lor din ANAF, dar şi că ultimul om care l-a văzut în viaţă, la Bucureşti, a fost Elan Schwartzenberg, afaceristul care a „dispărut” şi el, în Israel, dar viu şi cu acte în regulă.

Ei bine, avem o informaţie de ultimă oră: Codruţ Marta se află în Siria, într-o vilă situată în arealul Damascului. Cei care vorbesc în şoaptă despre această poveste, cu „dispariţia calculată” a lui Codruţ Marta în Siria spun că fugarul ar fi plecat având în desagă circa 50 de milioane de euro. Dacă informaţia este adevărată, atunci lucrurile se complică extrem de mult în chestiunea dispariţiei lui Marta. Pentru că poţi părăsi România cu genţi pline cu zeci de milioane de euro doar în anumite condiţii, numai cu sprijinul unor servicii, şi neapărat cu ştiinţa unor oameni cu funcţii foarte înalte în stat, care au relaţii „deosebite” cu dictatorul Bashar al-Assad. Pentru că, în Siria, serviciile secrete sunt extrem de bine informate, vezi cazul Omar Hayssam. Altfel, o astfel de manevră, precum „exilul asumat” al lui Codruţ Marta în Siria, ar fi avut sorţi de izbândă tot atât cât a avut operaţiunea Ţigareta II – de pe vremea preşedintelui Emil Constantinescu – cea cu prinsul, arestatul şi condamnatul ex-şef al SPP, colonelul Gheorghe Truţulescu.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: