Efectul unui război cu Băsescu: Vîntu, cu 1 miliard de euro sub sechestru

Toată lumea ştie că între fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu şi preşedintele Traian Băsescu este un război pe viaţă şi pe moarte. Chiar dacă la început au fost prieteni la cataramă, perioadă în care au pus ţara la cale în maşini parcate conspirativ prin Bucureşti, drumurile lor s-au distanţat apoi atât de mult încât au ajuns să se vâneze reciproc, ca doi vulturi. Deocamdată, Traian Băsescu a câştigat la scor pe toate fronturile: SOV a făcut puşcărie, a rămas fără produsele media şi – cea mai cruntă lovitură – a fost văduvit de o parte din fondurile financiare care să-i permită să poarte războaie de anvergură.

Efectul unui război cu Băsescu: Vîntu, cu 1 miliard de euro sub sechestru

Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut bătălia cu Traian Băsescu

S-a vorbit mereu despre banii strânşi de Vîntu şi s-au vehiculat sume foarte mari. Ei bine, dintr-un dosar penal s-a aflat că procurorii au pus sechestru pe zeci de imobile deţinute de SOV. Printre ele terenuri, apartamente, restaurante, dar şi palatele din Corbeanca, Bucureşti şi Deltă. S-a estimat că respectivele bunuri depăşesc valoarea imputată de procurori: 180 de milioane de euro.

Deşi suma sechestrată pare imensă, adevărul este cu totul altul. Unul uluitor: de fapt, procurorii au reuşit să blocheze şi conturile deţinute de SOV, conturi care însumate ajung la uriaşa valoare de 967 de milioane de euro. Aşadar, Sorin Ovidiu Vîntu are în acest moment o avere de peste 1 miliard de euro aflată sub sechestru. Dar nu este, totuşi, clar dacă procurorii au blocat absolut toate conturile lui SOV împrăştiate prin toată lumea.

După cum vedeţi, nu este bine să ţi-l faci duşman pe Traian Băsescu. De curând, de la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a trimis către premierul Ponta pe lângă epitetul „mitoman” şi două atenţionări: prima – ”Presimt că privatizarea CFR Marfă va face obiectul unei anchete a DNA” şi a doua – “Un ultim apel la Guvern: opriţi-vă că este ilegal!”.

Pe româneşte, “Nu vă jucaţi cu privatizarea CFR Marfă că se va ajunge la dosar penal!”. Acelaşi avertisment l-a trimis Băsescu şi lui SOV în vara lui 2009, cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Vîntu s-a crezut invincibil, aşa cum este Ponta acum, când la uşa lui este coadă ca la Mecca, şi l-a persiflat pe chiriaşul de la Cotroceni oferindu-i un SPA electoral lui Mircea Geoană. Efectul? Traian Băsescu este preşedinte, iar SOV are peste 1 miliard de euro sechestraţi şi încă un an de puşcărie în CV.

Acum, situaţia este similară, doar că unul dintre actorii tragicomediei româneşti s-a schimbat: Victor Ponta în locul lui SOV. Astăzi este ziua când trebuie să se decidă soarta CFR Marfă. Din mesajul preşedintelui se poate înţelege că sub nici o formă Gruia Stoica nu trebuie să pună mâna pe CFR Marfă. Iar acum, numai Vîntu ştie de ce la poarta lui Ponta suflă un vânt rece!

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: