Sprijin pentru Rareş Bogdan. Ion Giurescu a trucat Nota de fundamentare a înfiinţării ASF

La 24 de ani de la moartea celor 1.142 de români ce nu s-au sfiit să-şi dea viaţa pentru ca noi, ceilalţi 22 de milioane, să ne bucurăm de democraţie, cenzura de partid a revenit în forţă sub domnia Guvernului Ponta. După principiul dictatorial „cine nu e cu noi e împotriva noastră”, onorabilii membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis să-i pedepsească pecuniar pe realizatorii tv care nu se opresc din criticile la adresa Executivului Ponta şi a Parlamentului înţesat cu traseişti politici, bişniţari, infractori, evazionişti şi incompatibili.

 

Sprijin pentru Rareş Bogdan. Ion Giurescu a trucat Nota de fundamentare a înfiinţării ASF

Doi politicieni si un jurnalist. Viaţa de politician este efemeră, viaţa de jurnalist este perenă

Fals în acte publice

După ce l-a amendat pe Robert Turcescu de la B1TV, camarila pedeseristă înregimentată în CNA l-a încolţit pe Rareş Bogdan, la Realitatea TV. Aparent, argumentul CNA ar fi că Rareş Bogdan a jignit etnia maghiară, deşi jurnalistul s-a referit întotdeauna în acest sens la liderii politici, şi nu la ungurii sau saşii obişnuiţi. Spunem aparent, pentru că „onorabilul” Christian Mititelu, membru CNA, a devoalat adevăratul motiv al amenzii: Rareş Bogdan şi-a permis să arate la tv cât de departe a ajuns corupţia instituită politic în România. Cazul Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) fiind concludent pentru tehnicile practicate de premierului Victor Ponta. Veţi vedea în ancheta noastră cum incompatibilul Ion Giurescu, vicepreşedintele ASF, şi-a permis să falsifice datele tehnice din Nota de fundamentare OUG 93/2012 pentru înfiinţarea ASF. Şi, totul, sub mantaua Executivului Ponta.
PUTEREA a fost primul ziar care a atras atenţia că OUG 93/2012 de înfiinţare a ASF nu reprezintă o punere onestă în practică a unei cerinţe UE, ci manevra ocultă a unor forţe politice coordonate de arestatul Dan Radu Ruşanu. Iar prezentul, prin stenogramele ASF, ne-a dat dreptate. Plecând de la acest adevăr, ne-am gândit că nu ar fi rău să-l sprijinim pe realizatorul tv Rareş Bogdan şi să publicăm rezultatul unei minianchete care arată cine se face vinovat, din punct de vedere politic, alături de maleficul Ruşanu, de înfiinţarea ASF. Este vorba de unul dintre cei mai perfizi pedeserişti, Ion Giurescu, vicepreşedinte al ASF pentru pensii private, care alături de Ruşanu a comis fals în acte publice. Mai precis, Giurescu a trucat datele tehnice cuprinse în Nota de fundamentare ce a stat la baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Sprijin pentru Rareş Bogdan. Ion Giurescu a trucat Nota de fundamentare a înfiinţării ASF

Acesta este CV incompatibilului Ion Giurescu postat pe site-ul ASF.

Sforarul Ion Giurescu la ASF

După ample dezbateri televizate şi dueluri politice purtate suburban de premierul Ponta şi preşedintele Băsescu, dar şi după negocieri cu FMI şi Comisia Europeană s-a emis o lege prin care s-au definitivat condiţiile ce trebuie îndeplinite de viitorii candidaţi la funcţiile executive ale ASF.

În noiembrie 2013 s-au votat în Parlament propunerile partidelor politice pentru ocuparea apetisantelor funcţii de la şefia ASF. Cum era de aşteptat, parlamentarii puterii nu au respectat legea şi au votat după cum au primit ordin de la liderii USL. Aşa se face că în funcţia EXECUTIVĂ de vicepreşedinte pentru pensii private a fost „uns”, cu 326 de voturi pentru şi 21 împotrivă, politrucul pedeserist Ion Giurescu.

Vă întrebaţi de ce nu trebuia votat Giurescu? Pentru că ex-deputatul PSD Ion Giurescu nu îndeplineşte condiţiile impuse de legea aprobată de aceeaşi putere USL! Giurescu, aşa cum se vede şi din CV-ul plasat pe site-ul ASF, este inginer de material rulant, nu economist, nu are cei 9 ani de specialitate în „câmpul muncii”, nu deţine „portofoliu” în sistemul financiar etc.

Şi atunci, de ce a fost votat Ion Giurescu? Simplu: pentru că Giurescu este foarte bine înfipt în anturajul liderului Viorel Ponta; pentru că Giurescu, în cârdăşie cu arestatul Dan Radu Ruşanu, a pus la cale Nota de fundamentare pentru Ordonanţa 93/2012 prin care se înfiinţează ASF – o notă falsă de la cap la coadă, care poate fi studiată pe site-ul Guvernului Ponta. O notă ce este total în favoarea politrucilor de teapa lui Ion Giurescu şi împotriva principiilor enunţate de UE.

Exemplele ne luminează

Pentru a nu fi acuzaţi că aruncăm cu norori în omeni ce se pretind oneşti – adică în arestatul Ruşanu şi „onorabilul” incompatibil Giurescu -, vă oferim spre lectură câteva argumente. Începem chiar cu secţiunea „Motivul emiterii prezentului act normativ”. Folosind tehnica adevărului spus pe jumătate, autorul Notei de fundamentare, Ion Giurescu, referindu-se la necesitatea înfiinţării ASF, scrie că „această abordare este consistentă cu viziunea europeană şi urmează principiile noii reforme (arhitecturi) a sistemului financiar european, fiind bazată pe experienţa recentă a unor state membre, precum şi pe recomandările instituţiilor europene în domeniu”. De acord, dar UE mai cere ca membrii ASF să fie exclusiv profesionişti, cu vechime mare în domeniu, nu politruci precum Giurescu.

Pentru a da sens celor spuse mai sus şi pentru a justifica necesitatea înfiinţării ASF, Giurescu a inserat în Nota de fundamentare următorul pasaj total fals: „Modelul dominant în Uniunea Europeană este cel al autorităţii de supraveghere unice a sectorului financiar, 15 state membre având în prezent această structură de supraveghere (fie la nivelul băncii centrale, fie ca autoritate distinctă, de tip Financial Supervision Authority-FSA): Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Austria, Polonia, Slovacia, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie”.

De ce pasajul de mai sus este fals? Pentru că statele respective nu au modelul ASF, ci concepte administrative total diferite pentru pieţele financiare, altele decât cele din sistemul bancar.

Pentru a preîntâmpina o eventuală obiecţie ce ar fi putut veni din partea vreunui ministru când va citi Nota de fundamentare în şedinţa de Guvern, Giurescu a plasat un mic adevăr: „În Bulgaria, de exemplu, Comisia de Supraveghere Financiară este responsabilă cu supravegherea pieţei de capital, a asigurărilor şi a fondurilor de pensii, în timp ce banca centrală este responsabilă cu supravegherea instituţiilor de credit”. Dar asta nu înseamnă că exemplul bulgarilor este bun de urmat şi de români! Nu este un argument serios şi demn de exprimat într-o Notă de fundamentare! De ce pesedistul Ion Giurescu nu a făcut trimitere la modelul Marii Britanii? Evident, pentru că el şi alţii ca Giurescu nu ar fi ajuns niciodată membru ASF!

Demagogie şi eroare

Urmează o justificare năucitoare emisă de tandemul Giurescu-Ruşanu pentru a acoperi graba cu care doreau naşterea cu orice preţ a ASF: „Astfel, se prevede înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, ca autoritate integrată a sectorului financiar format din piaţa de capital, sectorul asigurărilor şi fondurile de pensii private, autoritate care va prelua toate funcţiile şi atribuţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, autorităţi care se desfiinţează. Prezentul act normativ are ca obiectiv principal menţinerea şi consolidarea încrederii în sistemul financiar românesc prin stabilirea unui cadru de supraveghere a pieţelor, instituţiilor, activităţilor şi instrumentelor financiare la nivel naţional, altele decât cele aflate în aria de competenţă a BNR. Prin noul cadru se asigură, totodată, responsabilizarea colectivă a tuturor participanţilor din sistemul financiar naţional, o alocare mai eficientă a resurselor, precum şi realizarea unui mediu competitiv corect pentru toţi participanţii de pe pieţele financiare“.

Apare prima mare gravă eroare cuprinsă în Nota binomului Giurescu-Ruşanu: dacă pensiile şi asigurările mai pot intra în aceeaşi tolbă, piaţa de capital nu are nici cea mai mică tangenţă cu primele două. Iar aceasta pentru simplul motiv că pe piaţa de capital se tranzacţionează bani volatili de către persoane – fie ele şi anonime -, în timp ce pensiile şi asigurările lucrează cu bani reali, cu oameni vii! Dar pentru Giurescu acest adevăr nu contează. Contează doar ca el să ajungă vicepreşedintele ASF şi să dispună de miliarde de euro după cum îi dictează propriul interes.

O minciună de miliarde de euro

La secţiunea „Impactul socio-economic al prezentului act normativ”, la rubrica dedicată „Impactul social” s-a scris o singură propoziţie: „Prezentul act normativ nu are un astfel de impact”.

Incredibil! Este o minciună cât 2,5 miliarde de euro plasată într-o Notă de fundamentare. Adică vorbim despre pensiile şi asigurările de viaţă sau pentru case ale românilor, iar tandemul Giurescu-Ruşanu consideră că înfiinţarea ASF nu are nici un impact social? Vă lăsăm pe dumneavoastră să comentaţi aberaţia binomului Giurescu-Ruşanu şi să vă răcoriţi postându-le aici!

Semnătura lui Florin Georgescu

La aprobarea acestei note nici un ministru din Cabinetul Ponta nu a avut nimic de comentat. De ce? Pentru că Ion Giurescu a tras sforile în PSD, iar Dan Radu Ruşanu în PNL. Culmea, cel care a semnat nota concepută de Ion Giurescu şi a trecut-o prin Executivul Ponta este nimeni altul decât viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. La data aprobării OUG 93/2012, Florin Georgescu ocupa funcţia de ministru de Finanţe şi era viceprim-ministru în Guvernul Ponta!
O ultimă întrebare pentru procurorii DNA: de ce Ruşanu este la mititica şi Giurescu se zbenguie în libertate? Este adevărat că Ruşanu se află după gratii pentru promovarea OUG 94/2013 aprobată peste noapte pentru modificarea structurii ASF, dar nu-i corect, chiar dacă vorbim despre infractori! Un posibil răspuns oferim chiar noi: Ion Giurescu este una dintre pistele care duc direct la premierul Victor Ponta, iar acum nu a venit încă vremea accesării ei! Poate ne va confirma acest lucru afirmaţia lui Rareş Bogdan pe Realitatea TV, prin intermediul stenogramelor ASF care, până acum, au scos la lumină nume sonore implicate direct sau indirect în gruparea infracţională coordonată de Dan Radu Ruşanu.

Nota de fundamentare ce a stat la baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nf-oug-93-2012

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: