Reţeaua Duicu călcată de DNA

Stire Hotnews: Adrian Duicu, Presedintele CJ si Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti, sunt suspectati de abuz in serviciu si trafic de influenta, dupa ce ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile, potrivit unor surse citate de Mediafax.

maria-grapini-adrian-duicu-presedinte-cj-mehedinti

Adrian Duicu se vrea un mare politician şi nu ratează nicio ocazie pentru a se afişa cu tot felul de oameni puternici cum ar fi ex-ministrul Mariana Grapini. Desigur Grapini nu este un bun polician, ci o pacoste pentru români. Cine se aseamănă se adună!

Procurorii DNA au facut perchezitii, miercuri, la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca prin ordonanta a procurorilor de la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie, s-a dispus inceperea urmaririi penale in aceasta cauza, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta, folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din probele administrate de procurori pana in prezent rezulta ca, in perioada 2012-2013 si in cursul lunii ianuarie 2014, “folosindu-se de influenta conferita de functiile publice detinute, doua persoane din doua institutii publice ale judetului Mehedinti au determinat functionari din cadrul unor institutii de interes public din acelasi judet sa indeplineasca acte de serviciu in favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiatilor (rude si patroni de societati comerciale de la care obtineau in schimb direct sau indirect foloase necuvenite)”.

Surse judicare au declarat pentru Mediafax ca cele doua persoane vizate sunt presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Inspectoratului de Politie al Judetul Mehedinti, Stefan Ponea.

DNA a precizat, in comunicatul citat, ca cele doua persoane au intervenit pentru a influenta “numiri si mentineri in functii de conducere la unele institutii publice sau numiri ale unor apropiati in functii de conducere”.

Acestia ar fi intervenit si pentru aprobarea scoaterii din domeniul public si concesionarea catre apropiati la un pret “convenabil”, de suprafete de teren intravilan situate in centrul municipiului Orsova, in conditiile in care erau inscrise in cartea funciara a localitatii Orsova ca apartinand domeniului public al statului roman si astfel nu puteau fi trecute in domeniul privat si nici concesionate, a mai aratat DNA.

Totodata, cei doi si-ar fi folosit influenta pentru a determina “functionari de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti sa deconteze catre anumite societati comerciale servicii medicale presupus neefectuate” sau pentru a determina unii agenti economici din Mehedinti “sa incheie contracte de publicitate sau sponsorizare, in conditii favorabile unui post de televiziune local”.

Acestia si-ar fi folosit influenta si pentru a permite unor persoane neautorizate sa aiba acces la informatii care, la acel moment, nu erau destinate publicitatii, “astfel incat anumiti agenti economici sa obtina folos necuvenit si conditii financiare avantajoase si impiedicarea altor agenti economici sa participe la o licitatie publica”, fiind astfel dezavantajat Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin, institutia publica beneficiara a bunurilor ce aveau sa fie dobandite prin achizitie publica, potrivit DNA.

Cei doi ar fi intervenit si pentru avantajarea unei anumite persoane prin furnizarea subiectelor la un concurs pentru ocuparea unei functii de sef serviciu la Consiliul Judetean Mehedinti, in detrimentul altor persoane.

Procurorii DNA informau, miercuri dimineata, ca se fac perchezitii in acest dosar si ca urmarirea penala a fost inceputa pentru fapte, nu fata de persoane.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca au loc perchezitii la locuinta din Orsova a presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, la casa parintilor acestuia din comuna Toplet, judetul Caras-Severin, precum si la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, detinut de familia lui.

Ulterior, presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, a confirmat pentru Mediafax ca au loc perchezitii la locuinta sa, precizand ca va pleca apoi, impreuna cu anchetatorii, la sediul CJ.

De asemenea, anchetatorii au descins si la sediile Consiliului Judetean Mehedinti si Primariei Drobeta-Turnu Severin, fiind vizati mai multi functionari suspectati de fapte de coruptie, dar si la locuinta din Orsova a sefului Politiei Judetene Mehedinti, comisar-sef Stefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu.

Totodata, au fost facute perchezitii si la sediul Primariei Orsova, precum si la firma Floricola, care furnizeaza serviciile de salubrizare si apa-canal din Orsova si care apartine presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu, al carui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti, il are ca nas pe Duicu.

In acest dosar sunt vizate si mai mute firme de constructii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu institutii publice locale, dar si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), au mai aratat sursele judiciare. Intre aceste firme se afla Alpha Construct Sistem, apartinandu-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare si asfaltare de drumuri atat cu Consiliul Judetean Mehedinti, cat si cu Primaria Drobeta-Turnu Severin.

Conform surselor judiciare citate, in acest dosar ar fi vizati si functionari de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti si angajati ai Spitalului Judetean, unde au loc, de asemenea, perchezitii. Totodata, anchetatorii au descins si la locuinta managerului Spitalului Judetean din Drobeta-Turnu Severin, Doina Boruga.

Surse judiciare au afirmat ca in acest dosar de coruptie ar fi in atentia anchetatorilor si judecatoarea Adina Ponea, sora sefului Politiei Mehedinti, care este presedinte al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar si procurorul Elisabeta Ponea, sotia comisarului-sef Stefan Ponea.

Citeste si alte anchete despre afacerile ilegale comise de Adrian Duicu:

https://mihaipalsu.wordpress.com/2014/02/24/campaniile-puterea-baronul-mehedintean-duicu-o-vrea-pe-doina-boruga-sefa-la-cnas/

https://mihaipalsu.wordpress.com/2014/01/22/afacerea-mafiota-dintre-duicu-presedintele-cj-mehedinti-si-procurorul-sopalca-de-la-diicot/

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: