Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus-o anul trecut la o functie cheie in DNA pe sotia inspectorului Ponea, retinut de DNA

Stire HotNews: Elisabeta Ponea, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si sotia fostului inspector sef al IPJ Mehedinti retinut in dosarul Duicu, a fost propusa in septembrie 2013 de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, la sefia sectiei judiciare din cadrul DNA, in timpul tentativei de schimbare a esalonului doi de procurori-sefi au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Numele Elisabetei Ponea, propus atunci de Cazanciuc a trecut neobservat, deoarece aceasta viza functia de sef al sectiei judiciare. Ttoata atentia era concentrata anul trecut pe incercarea de schimbare a procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru de la conducerea sectiei 1.

elisabeta Pone

Ştefan şi Elisabeta Ponea – el este reţinut de DNA, ea se plimbă prin Craiova şi vorbeşte singură: Nu se poate, nu se poate, nu…


Nu e clar cum a ajuns ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, la numele Elisabetei Ponea, cert este ca propunerea a fost trimisa  la CSM impreuna cu alte nume care urmau sa ocupe functii importante din esalonul doi al DNA. In urma presiunilor, ministrul Cazanciuc a renuntat la propuneri. Sectia judiciara este condusa azi de procurorul Elena Matiesescu. Sectia judiciara apara in instanta interesele DNA odata ce un dosar este trimis in judecata.

De notat ca in timp ce ministrul Cazanciuc o propunea pe Elisabeta Ponea la sefia sectiei judiciare a DNA, sotul acesteia tocmai ar fi primit promisiuinea baronului PSD, Adrian Duicu ca va fi promovat in MAI. Nu e clar daca la momentul cand sotia inspectorului era propusa la DNA, impotriva fostului sef al IJP Mehedinti era deshis un dosar penal. Acest detaliu pune cu atat mai mult in discutie modul in care ministrul Cazanciuc a recrutat anul trecut procurori pentru functii cheie din DNA. Nu e clar pe ce criteriu au fost propusi.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: