Mitică Dragomir a ajuns la Brutărie

Dumitru Dragomir (fostul sef al LPF) a fost retinut pentru 24 de ore de procurori pentru implicarea in scandalul drepturilor tv din Liga 1, informeaza Digi24. Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro. Reactia oficiala a Parchetului – “S-a creat un circuit fictiv de intermediere a vanzarii drepturilor tv”, ne spune HotNews.

Mitică Dragomir a ajuns la Brutărie

Oracolul fotbalului a fost transferat de procurori la echipa Temniţa alături de fraţii Becali, Borcea şi utecistul Copos

Alaturi de Mitică, in dosar mai sunt implicate si alte sase persoane. Numele acestora nu a fost facut inca public. Dumitru Dragomir a primit si o propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Conform procurorilor, prejudiciul este de aproximativ 3 milioane de euro. Aceasta suma ar fi fost transferata in contul unor persoane fictive, dar ar fi ajuns de fapt tot in conturile lui Dumitru Dragomir.

Comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011-2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare.

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale. In cauza s-a inceput urmarirea penala. Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala. Facem precizarea ca inceperea urmariri penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie” – Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Capital Properties

Capital Properties este firma care ar fi incasat comisionul de 2,25 de milioane de euro, rezultati din achizitionarea ultimelor sase parchete ale Ligii 1 la fotbal. Actionarul unic al societatii este Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tarau, prietenul lui Zoltan Teszari (n.r. patronul RCS&RDS), dupa cum informeaza gsp.ro. 2,25 milioane de euro reprezinta 5% din cele 45 de milioane de euro pe care RCS&RDS le-a achitat pentru cele sase pachete din Liga 1.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: