Pesedistul Duicu, zis şi Gioni Gazolină, a pierdut şefia CJ Mehedinţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, pesedistul Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, rămân în arest. Decizia ICCJ este definitivă, transmite Mediafax.

Premierul Victor Ponta nu se dezice de colegul de partid Adrian Duicu, derbedeul care şi-a bătut mama, golanul care a furat din medicamentele bolnavilor şi din hrana bătrânilor, mincinosul care i-a păcălit pe alegătorii care l-au votat.

screciu-cu-duicu

Marius Screciu este viceprimarul Severinului şi omul din stânga proaspătului arestat Adrian Duicu, ex-preşedintele CJ Mehedinţi

Pesedistul Adrian Duicu va fi suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, de către prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, în 48 de ore de la primirea notificării privind respingerea recursului la decizia arestării preventive. Duicu este acuzat de fapte de corupţie.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Nicolae Drăghiea, a declarat, joi, că deocamdată nu a primit nicio înştiinţare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu respingerea recursului formulat la decizia de arestare preventivă în cazul lui Duicu, transmite Mediafax.
El a ţinut să precizeze însă că “va respecta legea şi îl va suspenda pe Adrian Duicu din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi în 48 de ore de la primirea înştiinţării oficiale”.
“Instituţia Prefectului Mehedinţi respectă în totalitate legea. Până în acest moment, nu avem conform dispoziţiilor legale, înştiinţarea de la Înalta Curte. În momentul în care va veni, avem timpul ca să respectăm exact şi întocmai, în 48 de ore de la primirea înştiinţării”, a spus prefectul judeţului Mehedinţi.

draghia duicu si ponea

Primul din stânga, Nicu Drăghiea, prefectul Mehedinţiului, trebuie să-l suspende pe preşedintele încarcerat Adrian Duicu. Cel din dreapta este poliţistul corupt, acum încătuşat, Ştefan Ponea. Cei trei sunt prezenţi la un bilanţ de tip comunist. Aşadar, Drăchiea, lacheul lui Duicu, trebuie să-şi demită şeful. Superb!!!

Nicolae Drăghiea a susţinut că, potrivit legii, preşedintele CJ va fi suspendat până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei.
Curtea de Apel Bucureşti a decis pe data de 4 aprilie arestarea preventivă a celor trei, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ministrul Afacerilor Interne a dispus după începerea urmăririi penale şi reţinerea lui Ştefan Ponea retragerea acestuia de la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Doina Borugă, şi alte şase persoane, având calitatea de suspect.

(PUTEREA)

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: