DNA vrea să-l “salte” pe Florin Popescu, “jmecherul” deputat PMP, mare amic cu Elena Udrea

Preluare HotNews. Seful DNA a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu. Deputatul PMP Florin Popescu a anuntat miercuri ca procurorii DNA i-au prezentat actele dintr-un dosar in care are calitatea de invinuit. El a declarat ca procurorii il acuza ca ar fi cerut bunuri agricole de la o firma pentru a le da cadou alegatorilor in campanie electorala. Florin Popescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si este unul dintre principalii aliati politici ai Elenei Udrea.

Elena Udrea si Florin Popescu pe vremea libertăţilor depline

Elena Udrea si Florin Popescu pe vremea libertăţilor depline

Comunicatul DNA

În completarea comunicatului nr. 494/VIII/3 din 23 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Astfel, din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

În raport de calitatea de inculpat a deputatului Popescu Florin Aurelian, facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Popescu se dă lebădă

Florin Popescu declarase la intrarea in sediul DNA ca a fost citat telefonic de procurorii anticoruptie si ca urmeaza sa afle despre ce este vorba. “Sunt la dispozitia justitiei si daca am gresit, sa platesc. Voi da o decalaratie cand ies”, a afirmat el, potrivit Mediafax.

Intrebat daca dosarul in care este vizat are legatura cu presupuse fapte de coruptie privind modul de organizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, Popescu a aratat ca s-a implicat in acea campanie, desi era suspendat din functia detinuta atunci in PDL.

Intrebat daca in legatura cu acea campanie a cerut bani unor oameni de afaceri, Popescu a spus ca nu a solicitat niciun ban.

Intrebat care au fost gradul sau de implicare in campania electorala din 2012 si care actiunile sale directe, Popescu a raspuns: “In campania din 2012, de la parlamentare, eu nici nu eram presedintele partidului. Fusesem suspendat de catre domnul Blaga, deci nu eram presedinte de partid si eu niciodata nu am fost trezorierul partidului, nici la nivelul judetului Dambovita, nici la nivel national. Am facut campanie, cum sa nu fac. Am mers din poarta in poarta, am prezentat oferta electorala si am spus ca, daca considera oamenii ca mi-am facut datoria fata de Targoviste si de judetul Dambovita, sa ma voteze”.

Intrebat daca se afla pentru prima data la DNA, Florin Popescu a spus ca a mai avut o reclamatie facuta de “niste adversari de acolo, din judetul Dambovita, pe o tema mai veche, cu un stilou…”.

P.S. Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: