IPOTEZĂ DE LUCRU: Şerban Pop l-a turnat la DNA pe Florin Popescu! Emilian Rusu, victimă colaterală

Acest text le este dedicat celor iniţiaţi în domeniul evaziunii fiscale. Dar dacă printre cititorii mei sunt sunt şi români mai puţin familiarizaţi cu fenomenul corupţiei, cu liderii şi cu protectorii acestora, trebuie să le ofer câteva explicaţii pentru a înţelege ipoteza enunţată în titlu.

iubire-mare-intre-mihai-volintiru-pnl-si-florin-popescu

Iubire foarte mare între Mihai Volintiru, liderul PNL Dâmboviţa şi Florin Popescu, ex PDL, actual suspendat din PMP, exclus de pe listele europarlamentare şi proaspăt urmărit penal de către DNA

Date tehnice:

Şerban Pop a fost şeful ANAF. Şerban Pop este urmărit penal în dosarul Şantajului Antena 3 asupra RCS/RDS;

Florin Popescu este fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa. În prezent deputat, a candidat în 2012 din partea PDL dar a demisionat în februarie 2014 pentru a intra în PMP direct pe funcţia de secretar general. A figurat pe listele PMP pentru europarlamentarele din 25 mai, dar a renunţat şi s-a autosuspendat din partid, „până la rezolvarea problemelor cu justiţia”, ca să nu-i şifoneze imaginea nepătată – pe care însă a reuşit-o deja. DNA a declanşat urmărirea penală împotriva lui Florin Popescu pentru mită electorală cu pui grill şi a solicitat Camerei Deputaţilor avizul pentru arestarea lui;

Bou Ezzedinne este administratorul societăţii SC Synergy Invest SRL şi REGELE evaziunii fiscale cu produse din carne de pui ce se desfăşoară în România. Bou Ezzedine este arestat pentru fapte de corupţie;

Rami Ghaziri – administrator şi patron Avicola Crevedia

Emilian Rusu este şeful fostei DGFP Dâmboviţa, unitate fiscală transformată în AFJP Dâmboviţa;

Martora economist la SC Synergy Invest SRL – informatoarea lui Şerban Pop;

Vasile Horga – deputat liberal de Dâmboviţa implicat în foarte multe afaceri ciudate. Soţia sa, Mihaela, este şeful Curţii de Conturi, filiala Dâmboviţa, iar fiica sa, Mariana Gabriela, a fost consilierul personal al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu;

Mihai Volintiru – şeful PNL Dâmboviţa, un şemecher de Bucureşti care face parte din gruparea arestatului Dan Radu Ruşanu;

Adrian Ţuţuianu – şeful PSD Dâmboviţa şi preşedintele CJ Dâmboviţa din 2012.

Ipoteză de lucru

Emilian Rusu, din funcţia de şef al fiscului din Dâmboviţa, i-a acordat sfaturi şi protecţie binomului escroc Rami Ghaziri – Bou Ezzedinne. (Cei doi, Ghaziri şi Ezzedinne, deţin direct sau prin interpuşi afacerile Grupului Agroli din care face parte şi Avicola Crevedia.) Martora DNA – nominalizată de procurori în rechizitoriu ca fiind “martora economist la SC Synergy Invest SRL” – i-a furnizat lui Şerban Pop toate detaliile cu privire la activităţile ilegale practicate de tandemul Rami Ghaziri – Bou Ezzedinne sub protecţia lui Emilian Rusu, şeful DGFP Dâmboviţa. MARTORA i-a comunicat lui Pop modalitatea prin care era plătit Emilian Rusu de către Bou Ezzedinne. De asemenea, MARTORA i-a pus la dispoziţie lui Pop un opis cu zilele în care Rusu se întâlnea cu Rami Ghaziri şi Bou Ezzedinne în birourile de la Avicola Crevedia şi cum cei doi escroci puneau la cale diferite metode şi activităţi de eludare a legilor fiscale!

Astfel, pe toată perioada cât a fost şeful ANAF, Şerban Pop a avut cunoştinţă atât despre evaziunea fiscală practicată de tandemul Rami Ghaziri – Bou Ezzedinne prin intermediul firmelor din interiorul şi din anturajul Grupul Agroli – Avicola Crevedia, Synergy etc. – cât şi despre acţiunile ilegale ale coruptului şef al DGFP Dâmboviţa, Emilian Rusu.

Şerban Pop, pentru a scăpa de puşcărie – căci el este cel care a oferit documentele şantajiştilor de la Antena 3, pe vremea când era şeful ANAF -, a făcut un troc cu procurorii DNA: să devină din proscris un martor important al magistraţilor, prin furnizarea de informaţii despre infracţiunile comise de personaje foarte importante. Iar unul linter acestea este Florin Popescu, pe care Şerban Pop l-a turnat la DNA.

Emilian Rusu a fost pus în funcţia de şef al DGFP Dâmboviţa de către Florin Popescu. Rusu este cel care i-a sfătuit pe Rami Ghaziri şi Bou Ezzedinnesă încheie cu Popescu afacerea cu pui grill pentru campania electorală.

Vă întrebaţi care au fost efectele tranzacţie dintre tandemul Rami Ghaziri – Bou Ezzedinne şi Popescu? Eu vă vorbesc despre unul dintre ele care are două componente: Emilian Rusu rămânea mai departe în funcţia de şef al Fiscului din judeţul Dâmboviţa, iar protecţia tandemului Rami Ghaziri – Bou Ezzedinne, un perpetuum mobile. Doamnelor şi domnilor, vă garantez că acest efect este, încă, în vigoare! Şi iată cum:

În primul rând, Emilian Rusu a rămas în funcţia de şef al Fiscului din Dâmboviţa, deşi în 2012 a venit la putere USL. Pentru contribuabilii neiniţiaţi, surpriza este uriaşă, dacă ţinem cont de faptul că noul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, s-a declarat duşman al lui Florin Popescu şi a anunţat destituirea imediată din funcţiile de conducere a celor care “au jucat” în barca lui Popescu la alegerile din 2012. Dar pentru persoanele iniţiate nu a fost nicio surpriză că Ţuţuian a fost înfrânt în propriul fief de tandemul liberal Horga-Volintiru. Iar aceasta pentru că binomul USL Horga-Volintiru a preferat să facă afaceri cu şmecherul Florin Popescu, în detrimentul colegului de alianţă Adrian Ţuţuianu.

În al doilea rând, după 2012, Grupul Agroli-Avicola Crevedia a rămas cel mai mare evazionist de pe piaţa de pui congelaţi chiar şi după arestarea lui Bou Ezzedine pentru că la butoanele afacerii a rămas Rami Ghaziri.

Volintiru si Popescu

Florin Popescu pe vremea când era dolofan şi ţinea să arate cetăţenilor din Dâmboviţa că a rămas, totuşi, la putere alături de Mihai Volintiru, lider PNL, deşi a pierdut alegerile din 2012 pentru care a dat şpagă electorală peste 60 de tone de carne de pui congelaţi.  Cine crede că Volintiru s-a afişat gratuit cu Popescu nu are minte nici cât un pui de… Crevedia!

Faptele penale desprinse din rechizitoriul DNA

Preluare DNA. În referatul DNA prin care se solicită Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, în prezent membru al Partidului Mişcarea Populară, procurorii detaliază modul în care acesta şi-a folosit influenţa asupra administratorului de la Avicola Crevedia SA şi Agroli Group.

Astfel, în anul 2012, Florin Popescu a ocupat funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Dâmboviţa, dar era şi preşedinte al CJ Dâmboviţa. Anchetatorii susţin că prerogativele specifice acestor funcţii politice i-au creat şi consolidat influenţa şi autoritatea de care s-a prevalat în luna aprilie 2012 pentru a obţine foloase necuvenite de la omul de afaceri.
În luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA, i-a făcut cunoştinţă administratorului cu Florin Popescu. Discuţiile au avut un caracter protocolar, Florin Popescu dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat.
La sfârşitul lunii martie 2012, auditorul financiar l-a condus pe Florin Popescu la biroul administratorului situat în incinta SC Avicola Crevedia SA. În cursul acestei întâlnirii, Florin Popescu i-a cerut o cantitate de aproximativ 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care Florin Popescu candida pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Administratorul a acceptat cererea lui Florin Popescu şi l-a desemnat pe auditorul financiar să se ocupe de livrarea efectivă a produselor în locaţiile ce urmau a fi indicate de actualul deputat.
În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care Florin Popescu a avut-o la restaurantul unui hotel din Târgovişte cu administratorul şi auditorul financiar, acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată lui Popescu în camerele frigorifice ale firmei sale, SC Minion SRL Târgovişte.
Procurorii mai susţin că auditorul financiar avea cunoştinţă de existenţa acelor camere frigorifice întrucât SC Minion SRL era un client al SC Avicola Crevedia SA.

Pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupţie, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinaţi unei acţiuni caritabile organizate de CJ Dâmboviţa sub coordonarea lui Florin Popescu.
Iniţial, martorul a refuzat dar la insistenţele auditorului a acceptat ca tirurile ce urmau să asigure transportul puilor să fie direcţionate la SC Minion SRL Târgovişte, al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin lui Florin Popescu.
Auditorul financiar l-a chemat pe un alt martor care coordona în fapt angajaţii SC Synergy Invest SRL ce îşi desfăşurau activitatea SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL şi i-a cerut să organizeze transportul cantităţii de 60 tone pui grill de la antrepozitul menţionat la Târgovişte, fără a-i da alte detalii.

În aceeaşi zi, martorul l-a informat pe administrator despre cererea auditorului financiar, iar administratorul i-a confirmat că poate organiza transportul, solicitându-i totodată să selecteze din depozit puii ambalaţi în pungi neinscripţionate, întrucât ştia că produsele urmau să fie distribuite cetăţenilor şi dorea să evite asocierea imaginii firmei cu un partid politic.
În continuare, a fost contactată firma SC Nova Imar SRL, firmă care presta activităţi de transport pentru SC Avicola Crevedia SA, şi i-a cerut să asigure în zilele de 4, 5 şi 10 aprilie 2012 autovehicule necesare transportului puilor din depozitul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL la Târgovişte.

În ziua de 4 aprilie 2012, în jurul orei 11,00, un conducător auto la SC Nova Imar SRL s-a deplasat cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL, de unde a încărcat cantitatea de 20.691,2 kg pui grill.
‘Pentru a disimula fapta de corupţie şi a împiedica descoperirea ei fie în timpul transportului, fie în ipoteza declanşării unor cercetări ulterioare, o martoră economist la SC Synergy Invest SRL a întocmit, la cererea auditorului financiar, avizul de însoţire a mărfii pentru cantitatea de 20.691,2 kg pui grill, având la rubrica furnizor – SC Synergy Invest SRL iar la poziţia cumpărător – SC Avicola Crevedia SA (adică îşi cumpăra proprii pui)’, mai arată procurorii.

Întrucât transportul a întârziat din cauza unei defecţiuni tehnice la autovehicul, auditorul financiar s-a deplasat personal la sediul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL, unde a încercat să urgenteze plecarea tirului către Târgovişte.
Cu această ocazie, i-a cerut conducătorului auto să se oprească şi să-l aştepte în momentul în care va ajunge în dreptul drumului de acces spre SC Avicola Crevedia SA.
Conducătorul auto s-a conformat şi la locul indicat a venit auditorul financiar la cererea căruia i-a predat avizul de însoţire a mărfii din 4 aprilie 2012.

‘Ulterior, auditorul financiar i-a dat documentul unei referente cerându-i să transcrie datele pe un alt tipizat de aviz de însoţire a mărfii dintr-un avizier arhivat însă la poziţia cumpărător, în loc de SC Avicola Crevedia SA, să consemneze SC Minion SRL’, mai spun anchetatorii, care notează faptul că avizul de însoţire a fost schimbat prin fals pe traseu prin schimbarea cumpărătorului.
Referenta a dat curs cererii şi a folosit avizierul aferent perioadei 21 mai 2010 – 13 iulie 2011, în mijlocul căruia se aflau câteva file necompletate, transcriind datele dintr-un aviz în altul, cu excepţia celor de la poziţia cumpărător, unde a consemnat SC Minion SRL.
După ce a preluat avizul de însoţire a mărfii întocmit în fals, auditorul financiar l-a înmânat şoferului şi i-a cerut să-şi continue deplasarea, iar la intrarea în Târgovişte să staţioneze şi să-l aştepte.
La scurt timp a ajuns şi auditorul financiar care i-a luat avizul de însoţire a mărfii, spunându-i că va fi contactat şi dirijat spre locul unde urmau să fie descărcate produsele.
În continuare, a fost dirijat transportul până la sediul SC Minion SRL, unde cu angajaţii proprii, sub supravegherea gestionarului la SC Minion SRL, marfa a fost descărcată şi depozitată în interiorul unei clădiri.

În ziua următoare, 5 aprilie 2012, mai mulţi tineri trimişi de Florin Popescu au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii întreaga cantitate de pui grill.
Tot în ziua de 5 aprilie 2012, acelaşi şofer s-a deplasat din nou cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL, unde a încărcat 20.173 kg pui grill.
Ca şi în ziua precedentă, aceeaşi referentă a întocmit la cererea auditorului financiar avizul de însoţire a mărfii din 5 aprilie 2012 pentru cantitatea de pui menţionată, având la rubrica furnizor SC Synergy Invest SRL iar la poziţia cumpărător SC Avicola Crevedia SA.

Ea a înmânat documentul şoferului, care s-a deplasat potrivit indicaţiilor auditorului financiar până la intrare în SC Avicola Crevedia SA, unde i-a predat acestuia din urmă avizul de însoţire a mărfii.
Pe baza acestui document, din dispoziţia auditorului financiar s-a întocmit avizul de însoţire a mărfii din 5 aprilie 2012.
Documentul de transport a fost predat şoferului de auditorul financiar care i-a cerut să oprească tirul la intrarea în municipiul Târgovişte, unde va veni o persoană care îl va conduce la locul de descărcare.
Acest lucru s-a realizat la scurt timp, transportul fiind dirijat până în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, la sediul firmei Alfredo SRL, administrată de preşedintele PDL Pucioasa şi candidat la funcţia de primar al aceluiaşi oraş la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Acesta din urmă a organizat descărcarea puilor congelaţi folosind angajaţii firmei sale, produsele fiind depozitate în incinta fabricii de pâine şi a morii, ambele aparţinând SC Alfredo SRL.
O parte din puii grill au fost preluaţi în aceeaşi seară şi în zilele următoare de primarii din trei localităţi precum şi de candidaţii PDL la funcţiile de primar din alte 8 localităţi, un coordonator al colegiului PDL fiind cel care a stabilit cantităţile şi a supravegheat derularea întregii activităţi.

O altă parte a produselor a fost ambalată de angajaţi ai SC Alfredo SRL în pungi, care au fost distribuite în scop electoral cetăţenilor din oraşul Pucioasa.
Un al treilea transport a fost organizat în ziua de 10 aprilie 2012, când 20.128 kg pui au fost oferiţi în scop electoral în municipiul Târgovişte.
Materialele electorale distribuite în oraşul Pucioasa dovedesc faptul că Florin Popescu şi-a făcut propagandă electorală împreună cu primarii şi candidaţii PDL din oraşul Pucioasa şi localităţile în care au fost distribuiţi puii grill, precizează procurorii.

 

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: