DNA. Averea lui Florin Popescu a fost pusă sub sechestru

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru pe bunurile deputatului Florin Popescu, care ste acuzat că a luat mită peste 60 de tone de pui. Popescu a declarat la ieşirea de la sediul DNA că sechestrul vizează casa în care stă el și casa părinților săi.

afis pmp

În ultima vreme, Florin Popescu a ţinut o dietă draconică pentru ca să slăbească circa 25 de kilograme. De ce? Pentru ca să facă parte din afişul electoral PMP pentru alegerile europarlamentare. Rămân la părerea că aproprierea de Elena Udrea i-a grăbit sfârşitul lui Florin Popescu care a fost “delete” de DNA via Palatul Cotroceni!

Deputaţii din Comisia Juridică au dat luni aviz negativ în privinţa cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Şapte voturi au fost „pentru” arestarea lui Popescu şi 15 „împotrivă”. Decizia finală în acest sens urmează să fie luată de plenul Camerei Deputaţilor.  Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul DNA, pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Acesta este acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

florin poescu in  blugi

Florin Popescu s-a îmbrăgat în van în blugi. A fost exclus de pe listele PMP pentru europarlamentare, a fost suspendat din partidul bastion al preşedintelui Băsescu etc. Şi toate acestea pentru o amărâtă de mită electorală din care nu a mâncat nici măcar o… aripă de pui congelat! Liberalii Horga şi Volintiru şi pesedistul Stan ştiu de ce!

“În temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi art. 195 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor republicat, în temeiul art. II din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 7/2011, raportat la prevederile art. 202 Cod procedură penală, şi existând cazul prevăzut de art. 223 alin. 2, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Popescu Florin-Aurelian pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorul de caz”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis, procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Aurelian Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

“Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA, în cererea transmisă procurorului general.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Din probele administrate rezultă că infracţiunea ce ar fi fost săvârşită de Florin Popescu este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP. (Preluare PUTEREA)

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: