Serviciile Secrete britanice se folosesc de BBC şi Sunday Times ca să reaprindă scandalul de corupţie FIFA – CM 2022 Qatar

De sâmbătă, 31 mai 2014, FIFA se confruntă cu noi acuzaţii de corupţie în privinţa controversatei decizii luate în 2010 de a oferi micului, dar bogatului stat arab Qatar, organizarea Cupei Mondiale de Fotbal 2022.

Tamim Ben Hamad, Moza wife of Hamad, Hamad Ben Khalifa Al Thani

Tamim Ben Hamad, tânărul Emir al Qatar, Moza – soţia sa şi Hamad Ben Khalifa Al Than, bătrânul şeic care a abdicat, de timpuriu, în favoarea fiului său

Dovezile Sunday Times

Celebrul jurnal britanic Sunday Times ne-a anunţat că a obţinut mii de documente secrete – email-uri, scrisori şi transferuri bancare – prin care poate dovedi cum oficialul FIFA Mohamed Bin Hammam a efectuat plăţi în valoare totală de 5 milioane de dolari SUA către alţi colegi din forul suprem al fotbalului mondial, în schimbul sprijinului lor pentru oferta Qatar – CM 2022.

Evident, nu se spune cum au intrat documentele respective în posesia ziariştilor de la Sunday Times, dar noi bănuim că este vorba despre Serviciile Secrete ale Marii Britanii. De ce? Pentru că marea perdantă în bătălia pentru organizarea CM 2022 este… Anglia.

Batranul Emir

Şeicul Hamad Ben Khalifa Al Than, ex-Emirul Qatarului, pe vremea când Bin Hammam corupea oficialii FIFA

Bin Hammam a corupt

De când a izbucnit scandalul de corupţie, liderii din Qatar au negat că Bin Hammam, fostul lor reprezentant în forul suprem al fotbalului mondial, ar fi făcut lobby şi că ar fi oferit bani oficialilor FIFA.

Dar, în conformitate cu e-mailuri obţinute de Sunday Times şi studiate de către BBC World, acum este clar că Bin Hammam a făcut lobby în numele ţării sale, Qatar, cu cel puţin un an înainte de luarea deciziei în comitetul FIFA, şi că a avut la dispoziţie sume importante de bani pentru a finaliza actul de corupţie.

Documentele mai arată şi modul în care Bin Hammam a fost efectuat plăţi substanţiale direct către oficialii de fotbal din Africa. Practic, se demonstrează cum Bin Hammam a cumpărat voturile liderilor FIFA înainte de anul 2010.

De asemnea, The Sunday Times susţine că deţine documente care dovedesc că Bin Hammam a plătit 305.000 de dolari pentru a acoperi cheltuielile legale efectuate de un alt fost membru al comitetului executiv al FIFA din Oceania, Reynald Temarii.

Tanarul emir Qatar

Şeicul Tamim Ben Hamad, actualul Emir al Qatarului, are de luptat cu Serviciile Secrete britanice dacă mai vrea să organizeze CM 2022. Rămâne de văzut cât de bun negociator este şeicul Tamim şi cum va satisface emirul dorinţele Casei Regale a Marii Britanii. Căci, în aceast caz de corupţie majoră în FIFA, NIMIC NU E CE PARE!

Renunţarea la tron, stranie coincidenţă

Evident – cum altfel -, Qatar continuă să nege orice ilegalitate şi insistă că Bin Hammam nu a avut niciun rol oficial în susţinerea ofertei şi că a acţionat independent din campania Qatar – CM 2022!

Dar, oare, mai este cineva atât de naiv încât să creadă că Hammam a acţionat de capul lui? Că temutul şi superbogatul Emir al Qatarului, şeicul Hamad ben Khalifa Al Thani, l-a lăsat pe Hammam să-şi facă meandrele şi să pună în pericol obţinerea dreptului de organizare a CM 2022? Desigur, NU!

Aici merită pus în discuţie o ipoteză: poate şi din cauza acestui scandal monstru şeicul Hamad ben Khalifa Al Thani a produs o premieră în lumea arabă, când în iunie 2013 a renunţat la tron în favoarea prinţului moştenitor, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani. La data abdicării, Hamad ben Khalifa avea doar 61 de ani.

Ancheta FIFA

După cum se ştie, în acest caz de corupţie anchetat de Michael Garcia, şeful corpului de control al FIFA, sunt implicate mai multe oficialităţi din forul suprem al fotbalului mondial, printre care Jack Warner, Reynald Temarii şi David Chung. De fapt, Warner a fost forţat să demisioneze din calitatea de vicepreşedinte al FIFA, în 2011, după ce s-a aflat că a primit 450.000 de dolari de la Bin Hammam.

Culmea, luni, 2 iunie 2014, şeful Corpului de Control al FIFA, Michael Garcia, are programată o întâlnire oficială în Oman cu organizatorii CM 2022 Qatar. Este o altă coincidenţă suspectă între apariţia noilor dovezi de corupţie şi întâlnirea lui Garcia cu oficialităţile din Qatar.

Dar această întrevedere ar putea să fie amânată în lumina dezvăluirilor oferite de jurnalul Sunday Times – comentează, total “dezinteresat”, BBC World. De fapt, informaţia a făcut carieră în buletinele de ştiri BBC – templul deontologiei jurnalistice!!! Vă întrebaţi dacă BBC a solicitat un punct de vedere din partea Emirului Qatar la aceste noi acuzaţii publicate de Sunday Times? Răspunsul este un NU imens,  în stil englezesc!

qatar-2022-blatter

Sepp Blatter, preşedintele FIFA, în momentul când a anunţat ce ţară va organiza CM din 2022: Qatar! În prezent, Blatter doreşte refacerea alegerilor.

Blatter s-a dezis de colegii săi

În 22 noiembrie 2012, pe când se afla la Roma, după o întâlnire cu Papa Francisc I, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat că Franţa şi Germania au făcut presiuni la forul de la Zurich pentru a acorda Qatarului dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2022. Federaţia Engleză de Fotbal a afirmat, prin vocea Lordului Triesman, că această decizie a fost influenţată prin practici ilegale, iar Sepp Blatter a sugerat că votul ar putea fi reluat.

 

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: