Irina Socol, şefa Siveco, reţinută în dosarul de evaziune fiscala în afaceri cu IT. Sebi Ghiţă loveşte puternic în rivala SIVECO

Stire HotNews după Mediafax. Irina Socol, presedinte si actionar al SIVECO Romania, a fost retinuta de procurori, marti dimineata, alaturi de o alta persoana, in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice, in care cu o zi in urma au fost facute perchezitii, scrie Mediafax. Socol, pe numele careia fusese emis mandat de aducere, a fost retinuta, marti dimineata, dupa ce a fost audiata timp de mai multe ore.

N.B. Din această ştire se desprinde o concluzie primară: Irina Socol nu a ştiu să-şi negocieze viaţa de IT cu Sebi Ghiţă, omul premierului Victor Ponta. După Vântu, Socol este a doua persoană bogată băgată la puşcărie de Ghiţă. Aviz firmelor de programare IT care nu joacă precum cântă Sebi la… PC. Se pare că sunt prea puţini bani în această industrie şi a început să curgă sânge inteligent pe caldarâmul din faţa Palatului Victoria. După această concluzie apare o întrebare: Cât de implicat este ministrul de Interne Gabriel Oprea în arestarea Irinei Socol, evident o escroacă?

irina_socol

Irina Socol a ajuns la mititica prin intermediul IT!!!

Procurorii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar si pe numele unei alte persoane vizate in acest dosar. Cele doua persoane retinute urmeaza sa fie duse la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Ceilalti suspecti din dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice vor fi cercetati in libertate, dupa ce, la audierile de luni, majoritatea lor si-au recunoscut faptele, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In cazul unuia dintre suspecti a fost dispusa cercetarea sub control judiciar, au mai spus sursele citate. Audierile de luni, la care au fost luate declaratii si unor martori, au fost facute dupa ce politistii si procurorii au perchezitionat sediile mai multor firme, printre care si cel al societatii SIVECO, in cadrul unor cercetari pentru evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au fost facute la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale. De la sediile firmelor unde s-au facut perchezitii, anchetatorii au ridicat calculatoare si bibliorafturi cu documentatie, iar apoi au verificat actele ridicate, pentru documentarea acuzatiilor.

“In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achizitionat fictiv servicii de programare informatica de la mai multe firme de tip “fantoma”.

In lantul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip “fantoma”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar apartine unor cetateni de etnie roma din Sintesti.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: