Apel “umanitar” către românii din Diaspora. Veniţi acasă pe 16 noiembrie. Vă vizitaţi rudele şi votaţi!

Români împrăştiaţi în Europa! Veţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură! Vă veţi vizita rudele şi sigur veţi putea vota pentru a face o „revoluţie de catifea”, după 25 de ani de democraţie furată de urmaşii comuniştilor!

paris

Românii la coadă la ulei, zahăr sau făină? Nu! La Paris, românii stau la coadă pentru că vor să voteze! La fel la Londra, Madrid, Munchen, Valencia, Roma, Milano etc.

Încă o dată milioanele de români din Diaspora nu pot să voteze pentru viitorul lor și al familiilor lor din țară. De ce? Pentru că Guvernul Ponta a considerat suficient un număr de doar 294 de secții de votare în străinătate pentru circa 3 milioane de români! Mai mult, deși este de doi ani şi jumătate la putere, PSD nu a reușit să pună la punct sistemul de vot electronic și prin corespondență, chiar dacă ne-a tot cântat despre importanța românilor de peste graniță. De aceea, cotidianul naţional PUTEREA face un apel “umanitar” către românii plecaţi prin Europa, cu treabă: Veniți acasă pe 16 noiembrie, să prindeți doi „iepuri” dintr-o lovitură: îi vedeți pe cei dragi, de care vă este dor în fiecare zi și ne ajutați să clarificăm situația politică din țară, unde noi, cei rămași, nu ne-am pierdut niciodată speranța că vă veți întoarce. După 25 de ani de democraţie furată de politicienii produşi de comunişti, doar împreună vom putea face o “revoluţie de catifea”.

alegeri ambasada romaniei

Ai noştrii la poartă la Ambasada Romaniei. Ei vor să voteze!

Vă cerem să reveniţi în ţară pe 16 noiembrie pentru că acolo unde sunteți ați trăit deja ani buni în democrație și ați văzut ce înseamnă o țară dezvoltată care are grijă de cetățean, o țară civilizată în care poți trăi decent chiar dacă nu ești politician, bancher, baron, primar sau escroc.

Vă chemăm acasă pe 16 noiembrie și pentru că la acest prim tur al prezidențialelor, în ciuda tuturor piedicilor puse de Executivul Ponta, în ciuda faptului că sunt puține secții de votare în străinătate și în lipsa metodelor moderne de exprimare a dreptului constituțional de a alege, ați oferit o lecție de democrație și de real patriotism. Ştiu că aceste cuvinte au ajuns să fie demonetizate și demonizate de orice aflător în treabă pe internet, ba chiar și pe la televiziunile din țară.

Acum nimeni nu mai poate să nege adevărul: cozi de sute și sute de oameni s-au format în capitalele europene și în localitățile unde se află românii goniți de acasă de condițiile jalnice de trai și de încetineala cu care în 25 de ani s-au mișcat lucrurile în țara noastră.

La Paris, Londra, Madrid, Munchen, dar și în orașe mai mici, rarele secții de vot au fost luate cu asalt. În Republica Moldova, unde tot timpul a fost aglomerație la urne, și la acest scrutin moldovenii care au și cetățenie română s-au așezat la rând să își exprime opțiunea. Premierul lor, Iurie Leancă a apărut sâmbătă seara la oră de maximă audiență, pe TVR, să îl laude pe candidatul Ponta, deși campania era închisă și nu mai erau permise astfel de mesaje. „Interviul” a fost programat de marii democrați din televiziunea națională în frunte cu Stelian Tănase.

chiisinau

Basarabenii la coadă la vot – Chişinău

În acest interviu propagandistic luat de “românca de bine” Raluca Belciu, Leancă s-a spetit să îi mulțumească lui Victor Ponta pentru cadourile pe care le-a făcut Republicii Moldova pe banii contribuabililor români, dar nu l-a întrebat de ce nu vrea să deschidă mai multe secții de votare pentru fraţii de peste Prut. Sau l-a întrebat, poate la dineurile recente sau când tăiau panglici de inaugurare, dar Ponta i-o fi spus să își bage mințile în cap, pentru că basarabenii nu votează cu el.

Afluența mare de la secțiile de votare din străinătate este un semnal puternic, un avertisment pentru cei care, aflați în România, nu găsesc resurse de conștiință să iasă la vot, la câțiva pași de casă, fără coadă, fără să plătească transport, că ar trebui să ia democrația în serios și să se exprime la urne.

Nu toți românii de afară sunt ca Ion Țiriac. Duminică dimineața, el a încercat să voteze la Paris, unde se afla în acel moment, dar a renunțat când a dat de coada imensă din capitala Franței. Însă după-amiază a ajuns în România, cu avionul, și a votat în țară. Dar nu puțini sunt și cei care deși nu au resursele lui, totuși au bătut drumul până la o secție de votare.

Apelul nostru nu este demagogic şi nici nu este patetic. Apelul nostru către Diaspora vine ca urmare a imaginilor din faţa secţiilor de votare transmise de agenţiile de ştiri internaţionale. Aşadar, dragi români plecați peste mări și țări, programaţi-vă o vizită acasă, pe 16 noiembrie. Cu voi aici se mai însănătoșește și politica românească. Veniți să votați cu cine vreţi voi! Text publicat în cotidianul naţional PUTEREA

Coada la sectia de votare de la ambasada Romaniei din Franta

Aceste fotografii, dar şi imagini video, au fost transmise de agenţiile de ştiri internaţionale. Coadă la secţia de votare de la Ambasada Romaniei din Franţa

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

One response to “Apel “umanitar” către românii din Diaspora. Veniţi acasă pe 16 noiembrie. Vă vizitaţi rudele şi votaţi!”

  1. Viezurele says :

    Hai sa ne trezim, inca nu e timpul pierdut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: