Irina Socol, şefa SIVECO, stă acasă cu brăţara la mână. Non-stop!

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, cererea preşedintelui SIVECO, Irina Socol, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, dispunând ca aceasta să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere. Decizia este definitivă. Tribunalul Bucureşti hotărâse în 22 octombrie ca Irina Socol să fie cercetată în continuare în arest preventiv, pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

images

Irina Socol s-a specializat în ultima tehnică de calcul: a fura cu biţul!!!

În afară de obligativitatea de a purta dispozitivul electronic de supraveghere, Irina Socol va trebui să meargă în faţa procurorilor sau a instanţei, de câte ori va fi chemată.

Ea are interdicţie să comunice cu Aurora Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al Siveco România – arestată împreună cu ea în 9 septembrie -, precum şi cu suspecţii Tiberiu Grabany şi Dumitru Constantinescu.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti instrumentează acest dosar.

Amintim că procurorii o acuză pe Irina Socol că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat SIVECO şi mai mulţi complici, care însă au recunoscut faptele şi le-au prezentat pe larg anchetatorilor modul de acţiune.

În contabilitatea producătorului de soft au fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, prejudiciind bugetul de stat cu peste 3 milioane de euro.

Text publicat in ZIUACargo

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: