Schema Fraudei EADS! Frank-Walter Steinmeier, Vlad Georgescu, justiţia germană şi spectrul batistei pe ţambal

După cum se ştie, jurnalistul Vlad Georgescu a fost promotorul acţiunii de demantelare a fraudei EADS în Germania. În urma plângerilor sale Parchetul München 1 a deschis un dosar penal având drept subiect evaziunea fiscală în afacerea transfrontalieră EADS-MAI. Miercuri, 18 februarie, Vlad Georgescu a depus o plângere penală contra ministrului de Externe german Frank-Walter Steinmeier. Dar cine este Steinmeier şi ce legătură are actualul ministru german de Externe cu frauda EADS?

109157_1

Frank-Walter Steinmeier pe post de…  „Eminenţa Cenuşie”

Frank-Walter Steinmeier în prima linie

Politicianul Frank-Walter Steinmeier este un membru marcant al Partidului Social Democrat German. În perioada mandatului de cancelar al lui Gerhard Schröder 1998-2005, Frank-Walter Steinmeier, printre altele, a coordonat serviciile secrete germane.

Vă întrebaţi, cum de a primit Steinmeier o sarcină atât de importantă din partea cancelarului Schröder? Ei bine, a fost o mişcare politică firească dacă ţinem cont de faptul că în bătălia pentru câştigarea cancelariei de către Schröder, Steinmeier a fost unul dintre jucătorii din spatele uşilor închise. Şi, ca să vă oferim un argument puternic – “mächtig” -, vă spunem că Frank-Walter Steinmeier este poreclit “Die Graue Effizienz” – un joc de cuvinte germane ce se traduce în română prin… „Eminenţa Cenuşie”.

Pe vremea când era şeful cancelariei lui Schröder, Steinmeier s-a opus războiului din Irak dar, machiavelic, a instalat un ofiţer de informaţii german în baza americană din Qatar, unde generalul Tommy Franks, comandantul SUA pentru invazia din Irak, îşi avea cartierul general!

În cazul cetăţeanului german de origine turcă, Murat Kurnaz, ţinut ostatic la Guantanamo în perioada 2002-2006,  Frank-Walter Steinmeier a fost anchetat în 2007 de Bundestag. Steinmeier a fost acuzat că s-a opus eliberării lui Murat Kurnaz. Frank-Walter Steinmeier a negat această acuzaţie. Totuşi, eliberarea lui Murat Kurnaz a survenit abia sub mandatul Angelei Merkel, fiind adus în Germania în 2006!

Jocul ielelor EADS

Dar să ne reîntoarcem la frauda EADS. Plângerea penală depusă de Vlad Georgescu la Parchetul München 1 se referă la rolul lui Steinmeier în cazul EADS. Plângerea a fost transmisă de jurnalistul german anticipat prin fax către Parchetul München 1. Adică la acelaşi Parchet unde Vlad Geogescu a depus şi plângerea contra lui Schröder, Hombach, Mangold în cazul fraudei EADS. Aici merită să vă reamintim că pe data de 13 martie 2015 va începe procesul SCHRODER vs. GEORGESCU, prin care ex-cancelarul încearcă să elimine din media germană şi ultimul articol despre EADS în care este implicat – www.LifeGen.de.

Cum era de aşteptat, după doi ani de anchetă, au apărut voci în Germania care spun că Parchetul München 1 încearcă îngroparea scandalului EADS. “Un anume procuror Laubmeier i-a declarat unui coleg din presă că, deşi Parchetul München 1 anchetează de doi ani cazul EADS, nici până în acest moment informaţiile furnizate de mine nu au fost băgate în seamă, iar Gerhard Schröder nu este investigat”, ne-a relatat Vlad Georgescu.

În fine, pentru Georgescu mai este interesant şi următorul fapt: “Procurorii au confirmat primirea plângerii penale şi înregistrarea sub numărul 572 Js 221974/13. Din asta se poate înţelege că dosarul cu numărul 572 Js 221974/13 îl conţine şi pe Schröder. Dar l-au scos pe tăcute. Ar fi trebuit să mă informeze. Eu am cerut în cazul respingerii urmăririi penale o adeverinţă explicată în detaliu, ceea ce este conform legislaţiei germane. De ce? Deoarece cu o respingere de acest gen se poate face un recurs la procuratura generală – adică superioară – cu solicitarea continuării urmăririi penale prin procurorul general. Dar, din cauza faptului că Parchetul München 1 l-a clasificat întâi într-un dosar existent (572 Js 221974/13) eu nu pot solicita această adeverinţă. Mai pe româneşte, dosarul în sine este în lucru, dar fără Schröder!”

Text publicat in PUTEREA

Citiţi şi episoadelor I şi II din Schema Fraudei EADS

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: