Clanul Lupu muşcă în Târgovişte cu „Doi şi-un sfert”

Ca peste tot în România, când se vorbeşte despre Poliţie, şi în Dâmboviţa se face trimitere imediat la clanurile mafiote. Fie că vorbim de organizaţii infracţionale, fie de reţele de protecţie oferite de poliţişti interlopilor, avem aceeaşi expresie: clanuri mafiote. Astăzi, vă vom prezenta Clanul Lupu, condus de şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dâmboviţa – sau, pe înţelesul publicului larg, comandantul lui „Doi şi-un sfert” din Târgovişte.

Clanul Lupu muşcă în Târgovişte cu „Doi şi-un sfert”

A fost odată o legendă, acum este o haită la Târgovişte

Una dintre reţelele de protecţie pentru infractorii din Dâmboviţa este condusă de şeful SIPI, subcomisarul Vlad Lupu. La prima vedere, Lupu nu pare şeful clanului; nu iese în evidenţă haitei ca mascul alpha. În această postură se prezintă şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Dâmboviţa, comisarul-şef Viorel Polexe.

În Târgovişte, ca aghiotanţi ai lui Polexe sunt cunoscuţi a fi doctorul Aurelian Filip, şeful Centrului Medical al MI, şi soţia acestuia, inginerul agricol Cornelia Filip, comisar în cadrul Departamentului de Investigare a Fraudelor, din Poliţie. În context infracţional, pare că Vlad Lupu este abia a patra gaură de la fluier. Iar aceasta pentru că Lupu nu este naş, ci finul soţilor Filip şi unul dintre verii primari ai soţiei lui Gabriel Cioacă, finul controversatului deputat PDL Florin Popescu.

După cum vedeţi, cumetriile şi legăturile afine stau la baza Clanului Lupu. Numai că subcomisarul Vlad Lupu are aspiraţii mari, iar cum nu-i convine deloc situaţia actuală, trage la jug în două haite!

În prima haită, Lupu se dă junior şi muşcă după cum îi latră Polexe. În cea de-a doua, este paraleu: formează dosare şi trimite note despre familia Filip, despre Polexe şi Popescu şefului său suprem, Gelu Oltean – capul haitei „Doi şi-un sfert”.

Duplicitatea lui Lupu nu a fost sesizată de restul clanului, pentru că Vlad, ca orice agent infiltrat, participă la ilegalităţile comise de familia Filip şi Viorel Polexe, şeful Antifraudei. De asemenea, Vlad Lupu nu se dă bogat prin târg, precum familia Filip, şi nu este implicat în afaceri ilegale cu terenuri, ca Viorel Polexe. Lupu are doar o maşină bondar, pe care, e adevărat, şi-o parchează ca un nesimţit fix pe trecerea de pietoni atunci când se duce la restaurnat cu haita.

Deşi, prin fişa postului, are obligaţia de a destructura organizaţiile infracţionale din judeţul Dâmboviţa, Vlad este exemplul perfect al expresiei „Lupul paznic la oi”. Numai că Vlad Lupu de la 0215 preferă să supravegheze fărădelegile clanului, să le transmită lui Gelu Oltean şi să aştepte cuminte ordinele de la Bucureşti.

Între timp, doctorul Filip prescrie concedii medicale pe ochi frumoşi pentru miliţienii leneşi – pe care îi îndrumă către farmacii „prietene” -, se ocupă de subţierea chiar şi ilegală a parcului vânătoresc din Dâmboviţa şi face agricultură pe plaţul său din comuna Băleni. Desigur, munca în solar este plătită de doctorul Filip cu diverse favoruri medicale.

Iar cum agricultura nu-i lucru uşor, soţia doctorului Filip, inginerul agricol Cornelia, comisar în Departamentul Investigarea Fraudelor, din cadrul Poliţiei, se ocupă cu comercializarea legumelor prin intermediul aprozarelor controlate anterior şi găsite în neregulă.

După cum vedeţi, se comit mici găinării, care însă dau bine în notele lui Vlad Lupu către şeful său suprem, Gelu Oltean. Dar, pe lângă aceste infracţiuni de mahala, se săvârşesc şi fapte grave, care pot duce la blocarea unor anchete penale extrem de importante. Cum este, de pildă, întocmirea unui dosar bazat pe documente şi declaraţii dubioase pe numele lui Sorin Dima, afaceristul care a demascat corupţia coordonată de deputatul PSD Ion Stan. De fapt, Dima este un duşman natural al doctorului Filip, pentru că se ocupă şi cu aprovizionarea cu medicamente a farmaciilor din Dâmboviţa!

Între timp, Clanul Lupu a suferit un atac: Viorel Polexe s-a îmbolnăvit subit de inimă, aşa cum a decretat doctorul Filip. Acum, Clanul Lupu are un hop de trecut: nominalizarea pe funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Frudelor, în locul bolnavului Polexe, a comisarului Marius Călin. Problema este însă extrem de delicată, pentru că Marius Călin, împreună cu alţi trei poliţişti „de bine”, sunt cercetaţi penal de către DNApentru folosirea ilegală a fondurilor europene pentru… plantare de tuia! Hotărât lucru, în timpul liber, Clanul Lupu este foarte preocupat de agricultură şi… de natură.

P.S.: Toate aceste ilegalităţi comise de haita lui Lupu sunt semnalate de câţiva angajaţi ai Poliţiei Dâmboviţa, într-o scrisoare adresată ministrului Radu Stroe.

Editorial publicat în PUTEREA.

Tags: , , , , ,

Leave a comment