Traian Băsescu, sultanul parchetelor, atac direct la Ion Iliescu

A fost cineva atât de naiv încât să spere sau să creadă că preşedintele Traian Băsescu va refuza numirea vreunuia dintre cei şase candidaţi propuşi pentru înaltele funcţii din Ministerul Public? Eu nu.

Traian Băsescu, sultanul parchetelor, atac direct la Ion Iliescu

O problemă majoră: descoperirea asasinilor politici din decembrie ’89

Mai mult, am observat că premierul Victor Ponta, fost procuror, nu are nici un interes PERSONAL în aceste nominalizări deplorabile. S-a vorbit, totuşi, că unul dintre candidaţi – cel mai neisprăvit, Tiberiu Niţu, nominalizat pentru funcţia de Procuror General – ar fi omul prim-ministrului. Nu, Niţu a fost pus pe listă de Ponta doar pentru a satisface doleanţele “puşcăriabililor” din PSD şi PNL. De fapt, revoluţionarul la 19 ani Tiberiu Niţu a făcut parte din trocul uselist – Justiţia la PSD, Finanţele la PNL -, troc care a generat şi o victimă colaterală: Şerban Pop, înlocuit cu Gelu Diaconu la şefia ANAF.

Desigur, discuţiile purtate de preşedinte cu procurorii Niţu, Licu, Olaru, Kovesi, Bica şi Hosu respectă procedura instituţională. Dar, în contextul actual, cei şase s-au dus la sultan “să se predea”. În “picătura” de luni am scris că prezenţa lui Bogdan Licu pe scaunul de prim-adjunct al Procurorului General este un mic mister. Astăzi, pot să vă spun că Licu este considerat în mediul juridic procurorul ideal pentru infractori, este un „om de bine”, profesionistul împăciuitor, care nu refuză pe nimeni!

Zarurile măsluite s-au învârtit după cum au convenit jucătorii Băsescu şi Ponta. CSM a încercat să se prezinte ca o instituţie serioasă ce are un singur ţel: respectarea legilor şi democraţiei. Însă prin faptul că a dat vot de încredere celor şase procurori – unul mai controversat decât altul -, CSM a reuşit să ne demonstreze că este o perdea de fum, că este fileul ideal pentru jocul politic dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, şi nu un garant al integrităţii magistraţilor români.

Aşadar, Tiberiu Niţu, considerat în urmă cu câteva luni de CSM un prost manager, este acum propus pentru înalta funcţie de Procuror General al României cu girul CSM!!!, Codruţa Kovesi – criticată foarte dur de Daniel Morar, Codruţ Olaru – omul evazionistului libanez Maher Bou Ezzedine, Alina Bica – consilierul personal al lui Olaru, Georgiana Hosu – procurorul fiscalist cu rezultate dezastroase şi Bogdan Licu – profesionistul “de bine” vor conduce destinele a peste 2.300 de procurori şi vor administra cele mai importante dosare penale.

P.S.: M-a amărât miştoul ieftin al preşedintelui Traian Băsescu la anunţarea numirii celor şase procurori în funcţiile de conducere din Ministerul Public. Iar atacul direct la Ion Iliescu privind deciziile luate în zilele Revoluţiei este unul pur politic şi consider că limpezirea apelor de atunci reprezintă o pălărie mult prea mare pentru Tiberiu Niţu, după ce şi Kovesi a eşuat. De fapt, ordinul preşedintelui Băsescu către Niţu îi oferă Procurorului General posibilitatea să-i delege pe Licu şi Olaru să administreze problemele reale de tip penal, iar el, chipurile, să se ocupe de cele două teme politice, de interes istoric! În final, le reamintesc celor şase procurori şi celor doi negociatori, Băsescu şi Ponta, că statistica nu iartă, iar când te ajunge din urmă te plezneşte în moalele capului de nu te mai ridici!

 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a comment