Baronii locali poftesc la Marii Contribuabili

Mult trâmbiţata reorganizare a ANAF s-a dovedit un adevărat fiasco. Odată cu transformarea DGFP-urilor în AFPJ-uri şi înfiinţarea celor 8 regiuni ale DGRFP, încasările la bugetul de stat s-au „dus în cap”. Ba mai mult, aşa-zisa reorganizare a ANAF a scos la lumină, dacă mai era nevoie, mafiile judeţene coordonate de baronii locali. Practic, atât la AFPJ-uri, cât şi la DGRFP-uri, baronii locali şi-au pus în funcţiile de conducere rudele naturale sau prin alinaţă, precum şi „prietenii de evaziune” cu mare experienţă, adică foştii directori ai defunctelor direcţii fiscale judeţene!

Baronii locali poftesc la Marii Contribuabili

Baronii locali ştiu un singur cuvânt: bani

La prima vedere, declaraţia de război a preşedintelui ANAF că îi va destitui pe şefii AFPJ şi DGRFP care nu şi-au realizat în ultimele luni planul la colectare pare una normală. Dar este total fals! Tema este alta: se doreşte o nouă „chetă” pentru păstrarea funcţiilor, iar SRI ştie că nu bat câmpii, deoarece metoda a mai fost patentată în 2009! Celor care ar mai putea să creadă că ameninţarea este „pe bune” le reamintim că nici un baron local nu va permite destituirea vreunui protejat – mai ales că, în vară, posturile de directori s-au cumpărat cu sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 de euro, iar în bătălia nominalizărilor a curs mult sânge în interiorul USL.

În sprijinul ideii de mai sus, aceea că baronii locali fac legea, vine şi informaţia care a produs un scandal imens între premierul Victor Ponta şi tandemul alcătuit din preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, şi vicepremierul Liviu Dragnea!!! Mai precis, prim-ministrul a aflat că, la cel mai înalt nivel, fără să fie consultat, s-a decis ca Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili să treacă de la Ministerul Finanţelor la administraţiile judeţene. O parte dintre baronii locali i-au bătut cu pumnul în masă lui Ponta, susţinând că dacă se doreşte finanţarea campaniilor politice din 2014 este „imperios necesar” ca Marii Contribuabili să treacă de la MF la AFPJ.

Deşi presiunea la care este supus este imensă, premierul Victor Ponta se ţine tare, momentan. Dar Oprişan, Mazăre, Frunzăverde şi Dragnea au purtat discuţii cu liderii locali din opoziţie – cum sunt Falcă şi Florin Popescu – pentru ca toţi, pe toate canalele, să facă presiuni asupra lui Victor Ponta. Dacă premierul va ceda, atunci vom putea vorbi despre o acţiune concertată a baronilor locali de asasinare premeditată a economiei, de sabotare perpetuă a bugetului de stat.

P.S.: Deşi informat despre malefica manevră, preşedintele Traian Băsescu nu a suflat o vorbă în ultimele două ieşiri „pe sticlă”, luni şi marţi, la o oră de mare audienţă.
• Cotidianul PUTEREA solicită public preşedintelui Băsescu şi premierului Ponta să-şi exprime punctele de vedere, ca politicieni şi gestionari ai averii statului, asupra acestei probleme extreme de importante pentru economia României.

Tags: , , , , ,

Leave a comment